SEGRE

AGRICULTURA SANITAT VEGETAL

Fruits de Ponent utilitza xoriguers per al control biològic de plagues

Els xoriguers provenen del Centre de Fauna de Vallcalent.

Els xoriguers provenen del Centre de Fauna de Vallcalent.FRUITS DE PONENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos xoriguers del Centre de Fauna de Vallcalent han estat alliberats amb els seus corresponents nius a la central de Fruits de Ponent a Alcarràs perquè desenvolupin una funció clau: el control de les possibles plagues d’insectes i micromamífers.

D’aquesta manera, la cooperativa de segon grau troba la que considera com la millor solució ecològica a un possible problema que acostuma a ser habitual a l’estiu, en zones càlides. El xoriguer és una au rapaç que fa uns anys es trobava en risc d’extinció, però que gràcies al treball de centres com el de Vallcalent s’ha pogut recuperar. Es tracta d’un gran ocell rapinyaire que s’alimenta de micromamífers, petits ocells i també insectes i que ajuda a mantenir l’equilibri de la biodiversitat. D’aquesta forma, pot controlar biològicament en zones pròximes a cultius o en indústries que ho necessiten l’aparició de possibles plagues d’insectes i micromamífers.

Aquest projecte serà totalment supervisat pels tècnics del Centre de Vallcalent, que depèn de la conselleria de Territori i Sostenibilitat. Els xoriguers els han portat a la zona de recepció de fruita de Fruits de Ponent sent cries, a fi que es puguin habituar al nou espai o hàbitat.

tracking