SEGRE

ESNOTICIA

Indignació en l'agricultura per la prohibició de collir

UP i JARC la titllen d’“arbitrària” i “desproporcionada” || A la tarda la Generalitat va anunciar que es podrà treballar de nit

Protesta ahir d’Unió de Pagesos a Sant Martí de Maldà amb les recol·lectores i els tractors aturats.

Protesta ahir d’Unió de Pagesos a Sant Martí de Maldà amb les recol·lectores i els tractors aturats.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Per què no prohibeixen fumar durant dos dies o tallen el subministrament de línies elèctriques perilloses i, en canvi, prohibeixen collir o recol·lectar palla a tot Catalunya?”. Aquesta és la pregunta que es va fer ahir Joan Caball, coordinador d’Unió de Pagesos, durant la roda de premsa d’urgència convocada pel sindicat ahir al matí per respondre a la mesura anunciada dijous a la tarda per la Generalitat de prohibir la sega durant 48 hores. “És arbitrària i un menyspreu per a l’agricultura”, va afegir Caball. A aquestes crítiques es va afegir JARC, que la va titllar de “desproporcionada” i va dir que “provoca un perjudici innecessari al sector agrari”. L’organització agrària va demanar al conseller d’Interior, Miquel Buch, que modifiqués la resolució presa ajustant-la a la situació de risc real d’incendi de cada territori. En canvi, Asaja s’hi va mostrar d’acord.

Diversos agricultors es van concentrar a Sant Martí de Maldà per mostrar el seu rebuig. Antoni Borràs, agricultor i responsable de regadius d’UP Borràs, va afirmar que “acceptem extremar les precaucions així com allargar l’horari del nivell 3 del Pla Alfa que impedeix recol·lectar, però podríem dur a terme l’activitat de nit o en hores de menys risc en lloc de tenir-nos aturats”.

Buch va anunciar a la tarda que es permeten els treballs de la sega entre les 21.00 i les 11.00 hores

Precisament, cap a les 19.00 hores d’ahir, el conseller d’Interior, Miquel Buch, va anunciar que s’aixecava parcialment la prohibició de la sega a tot Catalunya, “de manera que queda permesa en les hores de menys calor, entre les 21.00 hores i les 11.00 hores de l’endemà”. És a dir, durant aquestes 15 hores, la majoria nocturnes, es pot collir i embalar la palla.

Unió de Pagesos va recordar que les màquines agrícoles només provoquen el 4 per cent dels incendis forestals, un percentatge menor al dels focs causats per burilles (6,4%) i línies elèctriques (5,5%).

tracking