SEGRE

RAMADERIA BALANÇ

La cooperativa del Cadí factura 41,6 milions el 2018, amb més d'un 24% en exportació

Ha obert nous mercats en països com Croàcia, Bòsnia, Polònia i República Txeca || Catalunya continua concentrant més del 46 per cent del mercat de l’entitat associativa làctia de l’Alt Urgell

Camió de la Cooperativa del Cadí a les instal·lacions de la Seu d’Urgell.

Camió de la Cooperativa del Cadí a les instal·lacions de la Seu d’Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cooperativa del Cadí va tancar l’any passat amb unes vendes netes de 41,6 milions d’euros, xifra que representa un descens d’un 2,4% respecte a l’exercici anterior, segons la memòria de l’entitat de l’Alt Urgell, uns comptes que ja han estat ratificats per l’assemblea anual de socis. L’informe destaca que les dades del consum de productes lactis a l’Estat espanyol mostren un increment important de la demanda de mantega i del consum de iogurts i llets fermentades.

El formatge, per la seua part, manté un creixement més limitat però més continuat en el temps, i va frenant la disminució dels últims anys en la ingesta de la llet líquida de llarga durada. Per tipus de producte, Cadí especifica que l’any passat va vendre 538 tones de mantega, xifra que representa un increment del 5%, mentre que en el cas de la lactosa l’augment va ser d’un 10%, fins a les 1.967 tones. També va créixer la venda de formatge, un 1%, amb un balanç de 7.726 tones, mentre que frescos com el mató, el quark i el cadífresc van tancar l’exercici amb un balanç de 631 tones, amb un augment de l’11%. En el cas del formatge ratllat i similars s’aprecia un descens del 3%, fins a arribar a un volum de 1.020 tones.

El balanç total es completa amb 24 tones de nata i 246 més de llet pasteuritzada. A l’hora d’analitzar els mercats, Cadí afirma que a Catalunya comercialitza el 46,3 per cent del total de les vendes, mentre que la resta de l’Estat representa un 29,5 per cent, la Unió Europea un altre 22,3 per cent i un 1,9 per cent a tercers països.

Per buscar alternatives a les situacions en les quals el mercat denota una certa saturació, explica Cadí, han ampliat l’exportació a països nous com Croàcia, Bòsnia, Polònia i República Txeca.

Un total de 83 ramaders aporten llet a l’entitat de la Seu La cooperativa del Cadí va acabar l’any 2018 amb un total de 83 socis que aportaven llet. Al llarg de l’exercici van deixar de fer-ho nou ramaders, però al llarg de l’any també comptava amb tres de qualificats com a coparticipants en aportació, per arrendament o similar. Del total de socis, dinou no van portar producte a la cooperativa i es troben en procés de baixa estatutària definitiva.

tracking