SEGRE

AGRICULTURA LABORAL

Els pagesos apliquen el Salari Mínim de manera correcta

Conclusió del Tribunal Laboral de Catalunya || El preu per hora treballada per a un temporer és de 7,02 euros bruts

Imatge de treballadors del camp en una finca de Lleida.

Imatge de treballadors del camp en una finca de Lleida.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Laboral de Catalunya ha determinat que els sous que estan aplicant les organitzacions agràries als treballadors del camp es corresponen amb el Salari Mínim Interprofessional. Així ho van explicar ahir en qualitat d’organitzacions patronals tant Unió de Pagesos com Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre. D’aquesta forma, el salari en el cas dels treballadors temporers és de 7,02 euros bruts per hora.

En concret, segons van informar les tres organitzacions en sengles comunicats, van comparèixer ahir davant del Tribunal a petició de les organitzacions sindicals. Hi plantejaven dos qüestions centrals: la fixació del preu hora del peó temporer i l’adequació de les taules salarials del conveni agropecuari de Catalunya.

Segons van informar, l’adequació de les taules ha de ser objecte de la negociació col·lectiva, no de la mediació. Respecte a l’adequació del preu per hora no hi va haver conflicte perquè tant les organitzacions agràries com els sindicats de treballadors van subscriure que el preu per hora és de 7,02 euros.

En aquest import s’inclou el salari base, el prorrateig de les gratificacions extraordinàries, les parts proporcionals dels dissabtes, els diumenges i vacances, segons les organitzacions agràries. Van recordar que sempre han defensat aquesta aplicació.

tracking