SEGRE

EMPRESES LABORAL

"Uns 20.000 llocs de treball depenen del grup BonÀrea"

Directes i indirectes, segons el seu president a l’entregar diplomes a 180 joves

Jaume Alsina i el conseller de Treball, al centre, posen amb el nou grup de joves formats al grup BonÀrea.

Jaume Alsina i el conseller de Treball, al centre, posen amb el nou grup de joves formats al grup BonÀrea.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de BonÀrea, Jaume Alsina, va reivindicar ahir el paper social del seu grup, “del qual depenen 20.000 llocs de treball” directes i indirectes, i que a més “aconsegueix fer una producció de qualitat amb uns preus un 20% més barats que la mitjana del mercat”. Per a Alsina, és “un grup d’economia social que vam nàixer per garantir la subsistència de l’entorn agrícola i ramader, que a la dècada dels anys 60 va començar a despoblar-se amb la mecanització del camp”. Alsina va manifestar que “aquest és un projecte que va nàixer l’any 1958 amb un únic treballador, Daniel Sala, i que l’últim any ha assolit els 5.526 treballadors directes”. Un altre dels capitals del grup en la creació de llocs de treball són les botigues, va comentar, “que en l’actualitat ofereixen entre 4.000 i 5.000 llocs de treball”.

Jaume Alsina va fer aquestes declaracions durant l’entrega de certificats de professionals d’operaris en indústria alimentària. BonÀrea, que va ser la primera empresa a Catalunya que fa 14 anys va inaugurar els projectes de formació dual, a més, porta 5 anys treballant en la formació de joves juntament amb la fundació KREAS, i cada any ha llicenciat dos promocions, 180 joves, d’operaris en indústria alimentària. D’aquests, el 80% s’han quedat a treballar a Guissona. Segons va comentar el responsable de recursos humans, Antonio Condal, d’aquests joves d’entre 18 i 25 anys, el 90% són ja la segona generació de treballadors que van arribar a Guissona precedents d’altres països.

BonÀrea ha format un altre grup de joves i ha integrat ja el 80 per cent dels que ha instruït

En l’acte va ser present el conseller de Treball, Chakir el Homrani, que va centrar les seues paraules a exposar la necessitat que tot treballador tingui una titulació, ja que és la forma de “garantir un producte de qualitat i un treball eficient”. Els parlaments i entrega de certificats van tenir lloc a la sala d’actes de BonÀrea, en què va participar també l’alcalde, Jaume Ars, i la directora de KREAS, Mònica Furtet. Prèviament, el conseller va visitar les instal·lacions de la Closa.

tracking