SEGRE

AGRICULTURA

Els productors de poma Pink Lady planejen obrir una botiga

Produïda a Lleida i Girona

La poma Pink Lady planeja obrir la seua primera botiga

La poma Pink Lady planeja obrir la seua primera botigaLLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pomes de Pink Lady, produïdes a Lleida i Girona, van tancar la campanya a Espanya mantenint estables les seues vendes el 2018, entorn de les 7.000 tones, malgrat que la producció es va veure reduïda per les intenses pluges que van afectar la collita.

La majoria de la poma recollida a Espanya es destina al mercat nacional, mentre que un petit percentatge es dedica a l’exportació a països com el Regne Unit, Israel i el Golf Pèrsic.

Pink Lady, a més, ha impulsat en aquests anys la seua presència amb la seua entrada en algunes de les cadenes de distribució més grans d’Espanya i en importants detallistes regionals. La companyia reconeix que les fruiteries són un 'target' molt rellevant per a la marca i estudia obrir la seua primera 'flagship store' a Espanya.

Des del seu desembarcament al mercat nacional, la marca Pink Lady ha anat també guanyant notorietat gradualment. En l’actualitat, el seu reconeixement de marca assoleix el 49%, un 9% més que el 2016.

Les pomes Pink Lady compten a Espanya amb 52 famílies productores que controlen 81 explotacions que estan localitzades entre Lleida i Girona, totes amb una mida mitjana de poc més d’una hectàrea.

A Espanya, Pink Lady es produeix de manera sostenible, respectant el cicle natural de la poma -és la primera del mercat en florir, entre finals de març i principis d’abril, i l’última en ser collida, entre finals d’octubre i principis de novembre.

Aquesta varietat, que resulta de l’encreuament entre la Golden Delicious i la Lady Williams, se situa com la poma número u a Europa, on s’han comercialitzat 170.000 tones en aquesta campanya, malgrat les condicions climàtiques adverses a nivell continental.

D’aquesta forma, en la temporada 2018-2019 ha destacat l’increment de les vendes a tres mercats com són Holanda, amb 11.000 tones, un 15% més; França (22.500 tones, un 14% més), i Regne Unit (33.000 tones, un 9% més).

A nivell corporatiu europeu, Pink Lady treballa en la seua estratègia Imagine 2025, dirigida a assolir un objectiu de 275.000 tones produïdes a Europa, gràcies a la seua expansió, el seu compromís i reputació.

En l’actualitat, Pink Lady compta amb més de 2.600 productors distribuïts entre Espanya, França i Itàlia i que genera al voltant de 10.000 llocs de treball directes i indirectes.

tracking