SEGRE

AGRICULTURA PREVISIONS

La producció de préssec, un 4% inferior a la mitjana

El ministeri d’Agricultura qualifica les cotitzacions d’habituals en aquestes dates || El sector destaca el volum de calibres curts

Un moment de la reunió del ministeri d’Agricultura amb els representants del sector de la fruita.

Un moment de la reunió del ministeri d’Agricultura amb els representants del sector de la fruita.MINISTERIO DE AGRICULTURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La producció de fruita de pinyol a nivell estatal a falta de les dades de nectarina s’estima en 1,3 milions de tones, la qual cosa implica un 4% per sota de la mitjana de les últimes cinc campanyes, i un 1% inferior a la del 2018, segons les previsions de l’avanç de superfícies i produccions del ministeri d’Agricultura, del mes de maig. Aquestes dades es van donar a conèixer ahir durant la reunió amb el sector, presidida per la directora general de Produccions i Mercats, Esperanza Orellana, i que va comptar amb David Borda, de JARC-COAG.

Durant l’anàlisi de la campanya es va constatar que, malgrat un inici complicat, especialment per la falta de demanda en mercats exteriors i estatals, ha tornat a cotitzacions “habituals per a aquesta època”, amb un ritme de comercialització fluid, a nivell general, segons va assenyalar el ministeri. També es va posar de manifest, per part dels representants del sector, l’existència de problemes en la comercialització d’alguns productes per l’excés de calibres petits i mitjans, que estan tensant els mercats i, en particular els preus al pagès.

Agricultura anima els agricultors a denunciar qualsevol irregularitat en la campanya

En relació amb les demandes d’alguns representants sectorials referents a possibles pràctiques deslleials en les compres a agricultors, Orellana va explicar els controls que s’estan duent a terme en la campanya de fruita i com s’han fet inspeccions a totes les zones productores. Va animar el sector que, davant del coneixement de possibles incompliments de la llei de la Cadena, es denunciïn. D’altra banda, es va destacar la necessitat d’avançar en la millora de l’estructura de la producció i de l’organització del sector, per respondre millor als reptes que es plantegen en les successives campanyes, sobretot per donar resposta a la demanda dels mercats, tant intern com a l’exterior, amb les varietats i qualitats que els consumidors demanen.

tracking