SEGRE

RAMADERIA EMPRESES

Una firma de les Borges subministrarà prop de 20.000 plats preparats al dia a Nostrum

Masia Artesana, de Família Tero, crea dotze nous llocs de treball i assolirà una producció de 500.000 unitats al mes || Reparteix també menjar a l’ajuntament de Madrid, hospitals i restaurants

454355_1.jpg

454355_1.jpgT.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Masia Artesana, empresa ubicada a les Borges Blanques i propietat de Família Tero, de Juneda, ha tancat un acord de subministrament a llarg termini amb Nostrum per subministrar entre 15.000 i 20.000 plats preparats al dia que es comercialitzarà a les prop de 120 botigues que aquesta última societat té a Espanya, Andorra, Suïssa i França. Segons va explicar ahir el responsable de Família Tero, Teòfil Camí, “aquest contracte ens permetrà crear dotze nous llocs de treball a la planta de les Borges i augmentar la producció actual, que és d’uns 200.000 plats preparats al mes [entre primers plats, segons i postres], a mig milió”.

Camí, que es defineix com a “ramader de vuitena generació”, va assenyalar que “continuem produint des de les nostres granges un producte de qualitat i amb l’aposta d’arribar, a través de la transformació, al consumidor final, podem oferir un producte de proximitat amb valor afegit que, alhora, gràcies a la qualitat i la traçabilitat, fidelitza el client i dóna valor afegit”. Actualment, el grup compta amb quatre explotacions ramaderes de porcí ecològic, a banda de dos més de Duroc i dos que produeixen “ibèric català”.

Així mateix, Camí va explicar que a l’obrador de Masia Artesana de la capital de les Garrigues, que el 2017 va facturar per valor de 5 milions d’euros, treballen prop de quaranta persones i en el total del grup ja són 130 empleats. Val a recordar que Família Tero va adquirir Masia Artesana fa uns quatre anys i el grup ha mantingut les inversions en el sector de la transformació i comercialització càrnia amb l’adquisició de Carns Puig-Gros i l’establiment Carns Narcís, a Lleida.

Pel que fa als productes de Masia Artesana, Teòfil Camí va destacar que “hem treballat per oferir als nostres clients productes sense conservants ni colorants” i que es conserven a temperatura ambient un màxim de sis mesos. Així mateix, va recordar que si bé el contracte amb Home Meal Replacement (propietària de la cadena Nostrum) “és un gran pas”, ja s’havien posicionat al mercat subministrant menjar preparat a l’ajuntament de Madrid, hospitals com Can Misses d’Eivissa o restaurants.

El tancament de l’obrador de Barcelona, una oportunitat Home Meal Replacement, la propietària de Nostrum, ha tancat les cuines centrals, situades a Sant Vicenç de Castellet, a Barcelona, i ha acordat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) amb els treballadors per d’aquesta manera “garantir” la viabilitat futura de la societat i la sortida del procés concursal el 2020. La mesura ha arribat dins del procés concursal en què Home Meal es troba des del mes del març i la companyia procedirà al tancament de les cuines després de la decisió d’enfocar-se únicament en la xarxa de franquícies. Precisament, aquesta decisió ha obert la porta al fet que Masia Artesana, a través d’un concurs amb altres empreses del sector, es faci càrrec a partir d’ara del subministrament a les botigues de la franquícia amb productes de quilòmetre zero.

tracking