SEGRE

TECNOLOGIA

Eurecat vol millorar la producció agroalimentària amb la introducció de tecnologia robòtica

El centre monitoritzarà cultius vitícoles amb drons dins del projecte de transformació digital

Eurecat vol millorar la producció agroalimentària amb la introducció de tecnologia robòtica

Eurecat vol millorar la producció agroalimentària amb la introducció de tecnologia robòtica

Creat:

Actualitzat:

Eurecat Lleida vol impulsar l'adopció definitiva detecnologies robòtiques i Intel·ligència Artificial en el sector agroalimentari català. Amb això, es busca augmentar la productivitat i sostenibilitat del sector, que representa més d'un 15% del PIB industrial.

El centre tecnològic participa en elDigital Innovation Hub AgROBOfood, una nova xarxa europea per compartir coneixement, infraestructures i bones pràctiques en el sector. Una de les innovacions del projecte és elmonitoratge dels cultius vitícoles amb drons, fet que permetrà provar un nou sistema de proporsió d'informació que podrà fusionar dades provinents de plataformes robòtiques aèries i terrestres.

Segons explica la directora de la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat, Pepa Sedó, "la finalitatde la prova pilot és aconseguir que els viticultors puguinobtenir dades precises dels sistemes de monitoratge robòtic" i que així "millori la productivitat del sector".

Inversió tecnològica

En conjunt, AgROBOfood dedicarà16 milions d'eurosa connectar el món de la robòtica i l'agricultura, l’R+D i les empreses, amb l'establiment d'una xarxa sostenible de centres d'innovació digital, amb l'objectiu de consolidar l'ecosistema actual.

Per això, també es faranmés proves pilot, entre les quals hi haurà la utilització de robots destinats a evitar que els operaris hagin de treballar a temperatures sota zero en sales de congelació, a garantir una correcta fertilització dels terrenys i a millorar el cultiu tradicional de l'oliva.

Intel·ligència artificial per a controlar l'aigua

Amb aquest projecte, Eurecat amplia encara més el seu treball amb tecnologia robòtica, ja que ja pocs dies va anunciar que estava iniciant un projecte percontrolar les xarxes d'aigües de les ciutats amb Intel·ligència Artificial. El projecte compta amb finançament de la Comissió Europea i es provarà en ciutats com Atenes, Amsterdam, Cannes o Cranbrook, al Regne Unit.

tracking