SEGRE

EMPRESES RESULTATS

La filial de fruita seca de Borges factura per valor de 177,8 milions

Guanya 2,3 milions, un 34,5% menys, per l’escassa producció de pistatxos i baix preu de les nous || Preveu triplicar resultats amb el pla de projectes agraris

Pistatxers joves a la finca Mas de Colom de Tàrrega que explota el grup Borges.

Pistatxers joves a la finca Mas de Colom de Tàrrega que explota el grup Borges.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) ha tancat l’exercici fiscal 2018-2019, a 31 de maig, amb un import net de la xifra de negocis de 177,8 d’euros i 35.191 tones comercialitzades de fruita seca. Aquestes xifres representen un increment del 2 i del 5 per cent, respectivament respecte al quart trimestre de l’exercici anterior. Tanmateix, ha tancat amb un benefici net de 2,3 milions d’euros, un 34,5% inferior a l’exercici anterior. La companyia ho atribueix, d’una banda, a la forta pressió a la baixa dels preus de la nou de Califòrnia, que ha caigut un 23 per cent, i per una altra, que ha estat un any de baixa les plantacions en el cicle anual de producció del pistatxo de la firma.

Aquests dos factors han suposat una menor contribució de 2,8 milions d’euros del negoci agrícola al resultat consolidat obtingut, després de la millora del negoci industrial fins als 1,6 milions, que incorpora l’efecte de la venda de la maquinària i instal·lacions de la unitat d’envasament de crispetes. BAIN, que cotitza al mercat continu de la borsa espanyola, va registrar un Ebitda ajustat de 5,1 milions d’euros, mentre que a l’exercici anterior va ser de 8,1 milions d’euros.

Aquestes xifres no preveuen encara, segons va ssenyalar la companyia, els beneficis potencials del pla de desenvolupament agrícola (PALM) iniciat en els últims anys amb la plantació de 1.152,6 noves hectàrees, de les quals es va obtenir producció el setembre passat, de 117,7 hectàrees, en què es va produir lleugerament per sobre de les projeccions. En cas de complir-se aquest pla, el projecte PALM podria aportar al grup agroalimentari en els pròxims anys un benefici addicional que suposaria triplicar el resultat consolidat actual, segons la companyia.

Durant aquest exercici, BAIN ha creat quinze nous llocs de treball, amb un total de 493 llocs de treball directe, xifra que suposa un increment del 3,1 per cent respecte a l’any anterior.

Així mateix, les exportacions representen el 57,7 per cent de la facturació, i reafirmen, d’aquesta manera, el perfil internacional de la companyia, amb unes vendes per valor de 177,8 milions d’euros en seixanta-dos països. Les ametlles són el producte més venut pel grup, amb el 66 per cent en valor del total de les vendes, seguides de les nous, amb un 10 per cent del total.

tracking