SEGRE

Preveuen una verema a Catalunya amb producció similar a la mitjana

La subzona de Raimat de Costers del Segre va estrenar la campanya el 8 d’agost

Preveuen una verema a Catalunya amb producció similar a la mitjana

Preveuen una verema a Catalunya amb producció similar a la mitjanaDARP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La verema d’aquest 2019 es preveu, de manera general i a totes les denominacions d’origen, de quantitat igual o una mica superior a la mitjana, excepte en aquelles zones que han sofert danys greus per l’onada de calor del mes de juny, com parcel·les vitícoles situades a les comarques al Priorat, Ribera d’Ebre, Alt Empordà i Terra Alta, segons les dades del departament d'Agricultura de la Generalitat. Les pèrdues de producció més importants han estat en vinyes joves d’aquestes zones, de menys de 15 anys i amb poca retenció hídrica al sòl i la varietat més afectada ha estat la carinyena.

Segons els serveis tècnics de l’INCAVI i dels Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen catalanes, la verema arriba amb una mica de retard respecte els darrers anys. Per zones vitícoles, a la subzona de Raimat de Costers del Segre ja han començat a collir el 8 d’agost. Al Penedès i a la a la Ribera d’Ebre es començarà a collir entre el 15 i el 20 d’agost, principalment chardonnay i pinot noir. La DO Tarragona preveu un retard d’entre 7 i 10 dies, començant a collir chardonnay el 15 d’agost i macabeu cap al 25 d’agost. A la resta de Denominacions d’Origen es generalitzarà l’inici de la verema la primera setmana de setembre i s’allargarà fins a mitjans o finals d’octubre amb les varietats més tardanes.

Pel que fa la qualitat sanitària del raïm, és òptima. Les condicions meteorològiques han fet que les afectacions de míldiu, oïdi i corc del raïm hagin sigut molt baixes, gairebé inexistents.

tracking