SEGRE

MACROECONOMIA CONJUNTURA

El BCE prepara un paquet d’estímuls a l’economia

Davant de l’alentiment que ha portat Alemanya a una caiguda del PIB || L’Euríbor s’endinsa en mínims aquest mes d’agost

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi.

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc Central Europeu (BCE) prepara un paquet d’estímuls per a l’economia per l’alentiment que ha portat el producte interior brut alemany, motor de la Unió Europea, a caure una dècima el segon trimestre de l’any. Wall Street Journal apunta que aquestes mesures, que es podrien anunciar al setembre, inclourien rebaixes de tipus d’interès, d’una banda, i compres de deute que qualifica de substancials i suficients, per una altra.

El president del BCE, Mario Draghi, ja havia llançat missatges a l’última compareixença pública que apuntaven a mesures per injectar liquiditat al mercat aquesta tardor. Els tipus d’interès ja se situen en el zero per cent oficial i el BCE cobra de fet a les entitats financeres per guardar els seus diners. Endinsar-se en rebaixes de tipus suposaria un cop per als balanços dels bancs i de fet ja hi ha qui apunta que pot arribar a traduir-se que aquests acabin també cobrant als clients pels seus dipòsits, en lloc d’oferir interessos.

Els països productors revisen a la baixa la previsió de consum mundial de cru

En aquest context, l’Euríbor, l’índex en què es troben referenciades la majoria de les hipoteques espanyoles, continua marcant nous mínims històrics durant l’agost, en el qual la mitjana diària a dotze mesos és actualment del -0,329%. L’índex es va endinsar el febrer de l’any 2016 en terreny negatiu per primera vegada en la història davant de la política ultraexpansiva del BCE per apuntalar la recuperació a la zona euro.

Per la seua part, els intercanvis comercials entre els 19 països de la zona euro van registrar al juny una caiguda anual del 6,6%, fins als 160.487,4 milions d’euros, xifra que representa el pitjor debilitament des del març del 2013, segons les dades de l’oficina comunitària d’estadística, Eurostat.

Així mateix, l’Organització de Països Exportadors de Petroli ha revisat a la baixa el pronòstic de consum mundial de cru per al 2019, quan la demanda augmentarà en 1,10 milions de barrils diaris, 40.000 menys diaris respecte a la seua previsió del juliol per la desacceleració de l’economia.

tracking