SEGRE

CERTÀMENS AGROALIMENTACIÓ

Vilagrassa exhibeix les seues ametlles

Premia Elèctrica Dharma, Ferran Aixalà i un veí de 80 anys, Andreu Pijuan, per la seua vida dedicada al camp || Alguaire culmina la Fira de la Figa a l’espera d’aconseguir la IGP

Un dels estands de la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa.

Un dels estands de la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup Elèctrica Dharma i l’actor, guionista i cantant Ferran Aixalà, a més del veí Andreu Pijuan (que va rebre l’Homenatge a la Pagesia), van protagonitzar la jornada principal de la setzena edició de la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa, que es va celebrar ahir amb un caràcter més professional. I és que els visitants van poder comprar una desena de varietats d’ametlles: llargueta, marcona, marinada, constantí, tarraco, vairo, berona i guara, alhora que el certamen va comptar amb un expositor d’instal·lacions de reg i un viver. L’Elèctrica Dharma va rebre l’Ametlla de Plata per la seua trajectòria de 47 anys. Joan Fortuny va dedicar el premi als seus germans Josep i Esteve, ja desapareguts, amb els quals va crear el grup el 1974 al costat de Jordi Soley i Carles Vidal, i va dir que “la nostra trajectòria ha estat una muntanya russa comparable amb l’amargor i dolçor de les ametlles de Vilagrassa”. El certamen també va distingir Ferran Aixalà amb el títol de Corriolaire d’Honor, i va elogiar el treball dels agricultors com el del veí de Vilagrassa de 80 anys Andreu Pijuan, que dedicat tota la vida al camp, pel “sacrifici i constància”. L’alcalde, Jordi Serés, va explicar que l’objectiu de la fira és completar el procés productiu de les ametlles, des de la terra fins al plat.

Per la seua part, la Fira de la Figa d’Alguaire va finalitzar ahir amb èxit de públic, “després de l’ensurt de la pluja de dissabte al matí”, va indicar l’alcalde de la localitat, Antoni Perea. El certamen, que va comptar amb uns 60 estands, va premiar els xefs Salvador Alari i Ada Parellada pel seu compromís amb la cuina de proximitat. Perea va destacar que van rebre molts visitants de municipis veïns i confia a poder celebrar pròximament l’obtenció de la Indicació Geogràfica Protegida per a les figues d’Alguaire.

Un dels estands de la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa.

Un dels estands de la Fira de l’Ametlla de Vilagrassa.XAVIER SANTESMASSES

tracking