SEGRE

AGRICULTURA FIRA

Presenten a Sant Miquel un camp amb tecnologia 5G

Una finca de fruiters a Albatàrrec

Ahir van començar a muntar les parades de la fira a Cappont. A la dreta, l’antena 5G a Albatàrrec.

Ahir van començar a muntar les parades de la fira a Cappont. A la dreta, l’antena 5G a Albatàrrec.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les noves tecnologies tindran un pes important a l’edició d’aquest any de la Fira de Sant Miquel, en què s’estrenarà el primer camp agrícola connectat amb tecnologia 5G. La prova tindrà lloc a Albatàrrec en una finca d’arbres fructícoles i es farà ús d’aquesta nova tecnologia, que és cent vegades més ràpida que la 4G, per optimitzar el procés de poda i amb l’objectiu de millorar la productivitat dels camps.

Aquesta prova, que serà pionera a tot l’Estat, anirà a càrrec de l’empresa 5G Barcelona i segons el director, Eduardo Martín, la implementació d’aquesta tecnologia a Lleida pot suposar “un creixement de l’activitat tant agrària com industrial sense precedents al territori, volem posar Lleida al mapa”.

Paral·lelament a aquesta prova pilot, a la fira també se celebraran diverses conferències i taules redones per debatre sobre l’aplicació de les noves tecnologies al món agrícola, en les quals participaran tant la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, com el de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró.

D’altra banda, ahir dilluns van començar a muntar les parades als pavellons i el recinte exterior.

tracking