SEGRE

ESNOTICIA

Bielorússia s'ofereix com a porta al mercat euroasiàtic

Quatre empreses d’aquest país busquen tancar acords a la fira || L’ambaixador i el cònsol van visitar ahir les instal·lacions

La delegació de Bielorússia, al seu estand a la fira.

La delegació de Bielorússia, al seu estand a la fira.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presència d’expositors internacionals a la fira es va veure marcada ahir per la visita de l’ambaixador de Bielorússia a Espanya, Pavel Pustovoy, i el cònsol honorari d’aquest país a Barcelona, el lleidatà Cristian Balcells. Els dos diplomàtics van assenyalar que Lleida i Bielorússia són “dos regions històricament agrícoles i que han d’estrènyer vincles tant a nivell empresarial i de col·laboració” i van remarcar que l’exportació de productes al seu país pot ser la porta d’entrada al mercat euroasiàtic. “No ens referim només a exportar a Bielorússia, també hi ha el Kazakhstan, l’Uzbekistan, el Kirguizistan... Estem parlant d’un mercat de dos-cents milions d’habitants i pot ser un aparador perquè les empreses lleidatanes puguin obrir mercats.” Així doncs, Balcells va recordar que l’any passat es va firmar un conveni entre la Fira i Belagro, la fira agrària del país eslau, perquè les empreses lleidatanes vagin a Minsk per obrir mercat.

“En aquesta edició de Sant Miquel han vingut quatre empreses bielorusses del sector agrícola, alimentació i turisme i, de moment, hi està havent molt interès per part dels empresaris locals per tancar acords. Qui fa negocis a Bielorússia, repeteix”, va assegurar en aquest sentit Balcells.

tracking