SEGRE

ESNOTICIA

En marxa un pla per reduir el CO2 de les granges de bovins

Asoprovac impulsa dos projectes per a lluites contra el canvi climàtic || Hi participen 120 explotacions de tot l’Estat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Reduir les emissions de diòxid de carboni per frenar el canvi climàtic i, al seu torn, millorar la productivitat de les granges. Aquest és l’objectiu del projecte LIFE Beef Carbon que va presentar ahir l’Associació Espanyola de Productors de Boví de Carn (Asoprovac), que estudia les emissions de CO2 de dos mil granges de tot Europa, 120 de les quals són espanyoles, amb l’objectiu de reduir-les en els àmbits en els quals no siguin necessàries i, d’aquesta manera, millorar tant la productivitat de la granja com la qualitat de la carn.

Segons la gerent d’Asoprovac, Matilde Moro, la reducció de les emissions de gasos contaminants es farà a partir de “la gestió dels fems i el seu ús posterior com a adob, reemplaçant els sistemes de manteniment de les granges per energies renovables i controlant l’alimentació dels animals”.

En aquest sentit, Moro va assenyalar que s’ha demostrat que “donar a les vaques una dieta rica en cereals fa que produeixin menys diòxid de carboni, i als primers resultats que estem extraient hem vist que algunes granges han reduït entre un 7 i un 14 per cent les emissions de CO”.

Per la seua banda, el president d’Asoprovac Catalunya, Ricard Godia, va explicar que aquesta iniciativa “demostra que es poden reduir les emissions sense que això afecti la productivitat de les granges i és el nostre granet de sorra pel que fa a la lluita contra el canvi climàtic”.

Paral·lelament, l’entitat també va presentar ahir el projecte Adaptabat, una iniciativa que pretén adaptar el sector boví als riscos de l’escalfament global i establir una base bibliogràfica per actuar en conseqüència amb l’assessorament de veterinaris. “A causa del canvi climàtic hi haurà més plagues i aquest projecte servirà per establir un protocol d’actuació immediat”, va assenyalar Godia.

474280_1.jpg

474280_1.jpgMAITE MONNÉ

tracking