SEGRE

EMPRESES INVERSIONS

La nova extractora d'oli de llavors de Grup Borges ja està en marxa

Després d’invertir 10 milions, permetrà a la companyia a Tàrrega incrementar un 30% la capacitat de producció || Dedicada a Ramon Pont, que va morir al juny

474643_1.jpg

474643_1.jpgSEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Borges, amb gairebé 125 anys de trajectòria, va inaugurar ahir la nova planta extractora d’oli de llavors a Tàrrega, que ha suposat una inversió de 10 milions d’euros i permetrà incrementar en un 30 per cent la capacitat productiva, fet que suposa poder produir entre 40.000 i 50.000 tones més. El president del Grup Borges, Josep Pont, va explicar que la nova extractora és “més eficient, té més rendiment, més capacitat i és més respectuosa amb el medi ambient, per la qual cosa representa un pas endavant”.

La nova extractora està dedicada a qui va ser president del Grup Borges fins a mitjans de juny, Ramon Pont, que va morir a l’edat de 82 anys. El seu germà Josep i actual president va dir que “avui és un dia per homenatjar-lo i recordar-lo”. La placa de la nova extractora la va descobrir la viuda Reyes Viladomiu i els quatre fills de l’homenatjat.

La planta s’emmarca en el pla director de Borges, que preveu invertir 23,1 milions fins al 2022

En l’acte i davant d’uns dos-cents convidats, Josep Pont va posar èmfasi en dos objectius del Grup Borges: “Territori i excel·lència.” Va dir que “som una empresa GloCal, vivim al món, amb presència en 110 països, però estem fortament arrelats aquí, a Tàrrega i l’Urgell.” Va indicar que “gràcies a l’extractora viuen més d’un centenar de famílies des de fa cinquanta anys” i va revelar que “Borges no està orientat al volum, encara que no el menyspreem, sinó que està orientat al valor, ja que competim amb grandíssimes multinacionals i hem d’aconseguir l’excel·lència per poder competir amb garanties”.

L’extractora estrenada ahir és la tercera del Grup Borges a Tàrrega. La segona es va construir amb només sis mesos l’any 1970 després que la primera tingués un accident. Va ser un dels reptes de Ramon Pont.

Per la seua part, l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, va agrair “l’aposta del Grup Borges per a la ciutat” i va destacar que més d’un 25 per cent de la plantilla de la fàbrica resideix a Tàrrega.

Josep Pont va aprofitar per recordar que la nova extractora s’ha construït amb “zero ajuts” i va lamentar que “veiem i sentim que hi ha ajuts, per la qual cosa creiem que nosaltres també els mereixem”. D’altra banda, el president del Grup Borges va demanar a l’ajuntament de Tàrrega “un pla urbanístic industrial molt ben definit i conèixer amb detall el traçat definitiu de la futura variant de la C-14 i les seues limitacions, a fi de poder planificar el creixement dels propers cinquanta anys de l’empresa”.

tracking