SEGRE

ESNOTICIA

Tot just 200 domicilis particulars tenen plaques solars a la província

UP reclama més suport a la inversió

Imatge d’arxiu d’una instal·lació de plaques solars per a autoconsum.

Imatge d’arxiu d’una instal·lació de plaques solars per a autoconsum.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Experts en energia van assenyalar ahir en una conferència a la fira que “a la província de Lleida hi ha poc coneixement sobre l’autoconsum d’electricitat, on amb prou feines hi ha unes dos-centes plaques solars en domicilis de la província”. Així ho va explicar un dels responsables d’Holaluz, Carles Leg, que va afirmar que “molta gent creu que hi ha traves legals per instal·lar plaques, i no és veritat, per la qual cosa fa falta més difusió i demostrar que és factible”. De fet, la Paeria ofereix bonificacions de fins al 50% a l’IBI per instal·lar-les.

Leg va explicar que, de mitjana, entre el 40 i 50 per cent del consum en habitatges pot venir de les plaques solars. “El que hem de fer les elèctriques és cobrir la resta del consum i la instal·lació de les plaques”, va apuntar. Va afegir que “la previsió és que el 2030 arribem a Espanya al milió de plaques als domicilis”.

D’altra banda, Unió de Pagesos va celebrar ahir una jornada per analitzar les energies renovables i l’autoconsum a les explotacions agrícoles i ramaderes. Un dels principals inconvenients per adoptar aquest tipus de subministrament és, segons el coordinador territorial d’UP a Lleida, Jaume Pedrós, que “a les granges que utilitzen energies renovables han de produir la quantitat exacta que necessita l’explotació, no poden fer-ne de més i això és una llàstima perquè podria ser una manera que l’agricultor obtingués una font de beneficis alternativa”. Va reconèixer que “estem poc avançats en l’ús d’energies renovables respecte a altres països europeus” i que per facilitar aquesta conversió a les energies renovables s’haurien d’ampliar les subvencions de l’administració (vegeu SEGRE d’ahir).

tracking