SEGRE

EMPRESES TORRÓ

Virginias tindrà un obrador de torrons a Agramunt

Inauguració aquest dissabte a la Fira del Torró || Comptarà amb un espai de 300 metres quadrats a la ‘capital’ d’aquest dolç

Imatge de l’obrador de Virginias situat a Agramunt.

Imatge de l’obrador de Virginias situat a Agramunt.VIRGINIAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La marca de torrons i xocolates Virginias té previst inaugurar aquest dissabte el primer obrador a Agramunt. Amb tres-cents metres quadrats, el Taller de Virginias, nom que rep l’espai, serà un centre experimental al voltant del món del torró on trobar els productes de la firma durant tot l’any. L’empresa ha triat la Fira del Torró d’Agramunt per inaugurar l’obrador en un acte al qual assistirà el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

Ubicat a l’avinguda Agustí Ros 2B, en ple centre històric d’Agramunt, l’edifici escollit com a obrador té una gran obra del muralista Josep Minguell i Cardenyes (Tàrrega, 1959) a la façana “on es reflecteixen els fonaments que defineixen el món rural: la terra, la pluja, el vent o la collita; elements que proporcionen la matèria primera dels torrons”, va afirmar ahir la companyia.

Els visitants podran gaudir d’una zona de degustació i conèixer la història del torró

Els visitants podran disfrutar d’una zona de degustació i maridatge de torrons i xocolates, així com una àrea en la qual conèixer documents històrics relacionats amb el torró que, amb un audiovisual i peces de col·leccionista, els permetrà descobrir la història del torró a Agramunt.

En el marc de la fira presentarà dos línies de productes.

En col·laboració amb el xef Jordi Cruz i cuiners del Culinary Institute of Barcelona (CIB) dirigits per Pep Nogué, Virginias ha elaborat una gamma de productes que uneix alta cuina i tradició, com per exemple amb el dolç xocolate airejat amb ametlles salades i mel caramel·litzada.

La fàbrica de galetes i dolços Virginias ubicada al barri de Pardinyes de Lleida va tancar fa pràcticament un any i el jutge que portava la liquidació d’Industrias Rodríguez, propietària de la marca, va autoritzar la venda perquè l’empresa d’Agramunt Acrimont Investments i la firma sevillana Risi s’adjudiquessin i es repartissin la unitat productiva de l’històric fabricant de torrons i dolços per 5,1 milions d’euros.

tracking