SEGRE

EMPRESES AGROALIMENTACIÓ

Bonàrea certifica tots els seus carnis 'directe del camp' al consumidor

Avalat per Aenor, per als productes que ven a les més de cinc-centes botigues

Ángel Luis Sánchez i Antoni Condal van presentar ahir el certificat ‘directe del camp’.

Ángel Luis Sánchez i Antoni Condal van presentar ahir el certificat ‘directe del camp’.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bonàrea produeix el cereal per als animals, els sacrifica i fa els elaborats carnis al complex la Closa de Guissona. Uns aliments que ven a les seues 506 botigues i que assorteixen diàriament tres-cents camions. És a dir, cobreix tota la cadena directe del camp, i precisament això és el que avala la certificadora Aenor.

Així ho van presentar ahir el director de relacions públiques de Bonàrea Agrupa, Antoni Condal, i el director d’Aenor per a la Regió Mediterrània, Ángel Luis Sánchez. Condal va repassar la història de la corporació, des del naixement de la Cooperativa Agropecuaria Guissona fa seixanta anys.

Dels seus 4.500 agricultors i ramaders, en surten des dels cereals amb què s’elaboren els pinsos fins als caps de bestiar engreixats a les granges dels 1.200 ramaders. Tots els animals d’engreix es produeixen també dins de la cooperativa amb, per exemple, 36 milions de pollastres anuals i els 600.000 porcs. Fa vint-i-cinc anys va obrir la primera botiga i l’any 2000 es va crear Bonàrea Corporació, encarregada des de l’activitat de transformació càrnia fins a la gestió de la xarxa de supermercats i botigues. La d’ahir és una nova data clau, al materialitzar-se el certificat Directe del camp que Aenor ha fet per als productes carnis de la companyia perquè, va apuntar Condal, és l’única que cobreix totes les baules de producció i distribució tant a l’Estat com a Europa.

Sánchez va destacar que el certificat compta amb una validesa inicial de tres anys, però que se n’analitzarà el compliment anualment.

La venda directa i oberta a la Xina El 80 per cent dels productes carnis, lactis i ous, de Bonàrea es venen a les seues botigues. La resta els servirà a professionals, hotels, restaurants i cafès i una petita part a l’exportació. Per exemple, treballen ara l’homologació per vendre a la Xina davant d’eventuals debilitats del mercat intern. El seu model de negoci, va dir Antoni Condal, permet reduir costos i abaratir la cistella de la compra de carnis un 30%. Entre els seus projectes, a més del centre d’Épila, hi ha el de comercialitzar gas.

tracking