SEGRE

COMERÇ COMPTABILITAT

El Brexit amenaça també el sector agrari de Lleida

El 73% dels productes exportats són agroalimentaris || Les vendes a la Gran Bretanya suposen 93 milions d’euros a l’any

Imatge d’arxiu de les instal·lacions i la duana de Lleida.

Imatge d’arxiu de les instal·lacions i la duana de Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com ja passa amb la implantació de nous aranzels per part dels Estats Units, els productes agroalimentaris lleidatans poden ser els més perjudicats en un futur pròxim si no pot evitar-se una sortida pactada del Regne Unit de la Unió Europea (UE). I és que, dels més de 92,9 milions d’euros en productes exportats el 2018 des de Lleida al Regne Unit, el 73,83 per cent corresponen als productes agroalimentaris i suposen més de 68 milions d’euros, segons indiquen les dades del ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Les fruites, hortalisses i llegums van suposar l’any passat unes vendes per valor de 36,73 milions d’euros, seguits dels productes carnis, amb 13,8 milions, i dels greixos i olis, en què s’inclou l’oli d’oliva, amb 13,78 milions en vendes. Tanmateix, l’exportació d’aquests productes agroalimentaris des de Lleida al Regne Unit ja han experimentat descensos des del juny del 2016, data en què es va celebrar el referèndum sobre la sortida del país de la UE.

Entre el gener i el juliol d’aquest any, les empreses lleidatanes van vendre tota mena de productes al Regne Unit per valor de 45,57 milions, la qual cosa representa un descens del 5,4% amb el mateix període de temps el 2018. D’aquests, 16,9 milions corresponen a fruites i hortalisses, 7,6 milions a olis i 2,4 milions a carns.

Pimec demana revisar els nous aranzels dels EUA Pimec ha avisat les exportadores de productes agroalimentaris que revisin els contractes amb clients i distribuïdors dels Estats Units després dels aranzels addicionals de Trump i va lamentar que el sector aeronàutic, detonant dels aranzels, afecti de ple un dels sectors principals de Catalunya.

tracking