SEGRE

AGRICULTURA INNOVACIÓ

Les Jornades de l'IRTA acullen uns 2.000 professionals a Mollerussa

Va incloure demostracions de maquinària d’última generació i xarrades sobre l’optimització del reg amb noves tecnologies || Amb experts de França i el Brasil

Les jornades van omplir de públic la fina de l’IRTA a Mollerussa.

Les jornades van omplir de públic la fina de l’IRTA a Mollerussa.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La finca experimental de l’IRTA a Mollerussa acull fins avui la 24 edició de la Jornada Fructícola, que espera reunir uns 2.000 visitants. Escenari de les últimes investigacions del sector, va tractar temes com la tecnologia digital per a l’optimització del reg.

Segons va indicar l’investigador de l’IRTA Jaume Casadesús, la principal novetat és la integració de diferents tecnologies, algunes ja existents, que permeten resoldre cada vegada més problemes complexos. El principal objectiu és no només optimitzar en recursos com l’aigua, el fertilitzant i l’energia, sinó també la mà d’obra: “Busquem que una hora de treball d’un agricultor professionalitzat doni per a molt més”. Les jornades també van posar de manifest el punt de vista d’experts de França o el Brasil i va incloure exhibicions de maquinària d’última generació.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va qualificar les jornades com “una de les millors cartes de presentació que tenim a la ciutat a nivell professional del sector agrari”. Solsona va afegir que davant de l’actual context polític i econòmic de Catalunya, el fet que “puguem exhibir valor afegit, coneixement i investigació a través d’aquesta jornada també ens posiciona com una de les cares que volem projectar al món”.

“A través de l’IRTA podem projectar que Catalunya és capaç de fer grans coses independentment del context actual del moment”, va afegir el primer edil.

Presenten una guia de plantes per combatre les plagues a Lleida

Un total de seixanta plantes, arbustos i arbres combaten de forma natural les plagues a la demarcació de Lleida. Així ho va explicar ahir l’especialista de l’IRTA Georgina Alins en la presentació de llibreGuia de plantes atraients d’enemics naturals d’omplis que es va dur a terme en el marc de la Jornada Fructícola. Entre els més destacats hi ha el llorer “que atreu molts insectes al llarg de tot l’any”. També són útils el magraner i el rave. “Són sistemes que ajuden a l’agricultor que la dependència als pesticides sigui menor”, va remarcar Alins.

tracking