SEGRE

GOTA FREDA AGRICULTURA

Els accessos tallats als camps afectats pel temporal impedeixen valorar les pèrdues

Els pèrits sobre el terreny no poden accedir a les explotacions, moltes de les quals arrasades || Les pèrdues seran milionàries principalment en cereals d’hivern, fruiters, oliveres, vinyes i ametllers

L’aigua va arrasar nombroses oliveres en aquesta finca de l’Albi.

L’aigua va arrasar nombroses oliveres en aquesta finca de l’Albi.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria d’Agricultura té sobre el terreny els pèrits perquè valorin els danys produïts per les fortes pluges i les riuades que va provocar la DANA o gota freda de la setmana passada sobre els camps de cultius lleidatans, sobretot a les comarques de les Garrigues i del Pla d’Urgell, però també al Segrià.

El principal problema amb què es troben els pèrits, i els mateixos pagesos, és la impossibilitat d’accedir als camps i finques, molts encara negats per l’aigua, ja que els camins, els marges i els accessos a les finques han patit greus danys estructurals. Precisament, el president de la Generalitat, Quim Torra, ja va avançar diumenge a les Borges Blanques la determinació del Govern de prioritzar la reparació d’aquests danys.

El president de la cooperativa de l’Albi (Garrigues), Josep Cunillera, va explicar que estan fent tot el possible per arribar a les finques d’oliverar en un moment en el qual estaven a punt d’iniciar la collita.

A les Garrigues, en poblacions com l’Albi, el Vilosell, la Pobla de Cérvoles, Cervià de les Garrigues o Arbeca van resultar afectades plantacions de vinya, ametllers i oliveres, que la força de la pluja va tombar o va arrancar.

Així mateix, el panís de segona collita; cereals d’hivern que van ser plantats fa poc com el blat, l’ordi i la civada, i varietats de fruita de llavor com les pomes pink lady i fuji i les peres flor d’hivern, són els cultius més afectats tant a les Garrigues com al Pla d’Urgell i el Segrià. En aquesta última comarca no va ploure tant com a les Garrigues o el Pla.

Tanmateix, les riuades que es van produir després de les pluges van arrasar nombrosos arbres fruiters i van provocar la pèrdua de capacitat productiva. Aquest ha sigut el cas d’explotacions de Puigverd, Artesa de Lleida o a la partida de la Femosa, a l’Horta de Lleida.

L’aigua va arrasar nombroses oliveres en aquesta finca de l’Albi.

L’aigua va arrasar nombroses oliveres en aquesta finca de l’Albi.MAITE MONNÉ

tracking