SEGRE

CERTÀMENS AGRICULTURA

La Granadella obre diumenge el cicle de les fires de l'oli

Certamen de la Primera Premsada

Presentació del certamen ahir a la Diputació.

Presentació del certamen ahir a la Diputació.ALBERT GÒDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Granadella obrirà el diumenge dia 3 el cicle de les fires sobre l’oli que se celebraran a les Garrigues i el Segrià fins al proper mes de gener. El certamen comptarà amb la presència de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, i amb activitats com l’apadrinament del nou oli, a càrrec del director de la revista Cuina, Josep Sucarrats. El premi Primera Premsada 2019 serà per a l’investigador de l’IRTA Agustí Romero, com a reconeixement al seu treball d’investigació sobre l’oli d’oliva extra.

També està prevista una jornada sobre les eines per donar valor afegit a l’oli i hi haurà possibilitat de degustar-lo al Museu de l’Oli de Catalunya, on es mostrarà la seua elaboració tradicional.

Aquesta cinquena edició del certamen també inclourà una caminada popular i una marxa amb tres recorreguts, que ja compta amb 200 inscrits, un mercat de proximitat i un dinar popular. L’alcaldessa, Elena Llauradó, i el president de la Cooperativa, Ramon Barrull, van presentar ahir aquesta nova edició del certamen i van apuntar que la producció superarà aquest any els 500.000 quilos d’oli d’oliva verge extra, d’“una qualitat excepcional”, van dir.

tracking