SEGRE

EMPRESES LABORAL

Sada ofereix pagar la indemnització mínima a la plantilla acomiadada

De vint dies per any treballat, així com recol·locar en altres plantes 33 dels 260 treballadors || El comitè rebutja la proposta i inicia avui les mobilitzacions

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de Sada al Polígon Industrial El Segre.

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de Sada al Polígon Industrial El Segre.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció de Sada i els representants dels treballadors van iniciar ahir la ronda de reunions per negociar l’expedient de regulació d’ocupació d’extinció per a tota la plantilla que va anunciar l’empresa fa uns dies.

Segons va explicar Juan Noguero, president del comitè d’empresa, la firma ha presentat una indemnització per als 260 treballadors de 20 dies per cada any treballat amb un límit màxim de 12 mensualitats, la qual cosa suposa el mínim legal. Així mateix, ofereix recol·locar un total de 33 treballadors en diferents plantes que el grup té a l’Estat espanyol. Així, suggereix recol·locar deu treballadors a la planta de Sueca (València), deu a la de Lugo, vuit a la d’Alcalá de Guadaira (Sevilla) i cinc a la de Tenerife (Canàries).

La firma, segons el comitè d’empresa, els ha comunicat que la planta lleidatana no era viable des de fa anys i que fa temps havia d’haver presentat un concurs de creditors.

Per la seua part, el comitè d’empresa va criticar la mala gestió que s’ha dut a terme durant els últims anys, amb el trasllat del sacrifici a València o la reducció de l’especejament, malgrat les milionàries inversions que s’han dut a terme.

Per als treballadors, aquesta oferta és inacceptable, segons va explicar Noguero, per la qual cosa preveu unes llargues negociacions per millorar les condicions per a la plantilla.

Així mateix, va lamentar que arran de la llei de la reforma laboral, el departament de Treball no pugui intervenir com a mediador en aquest conflicte laboral i només estigui capacitat per emetre un informe no vinculant si l’esmentat conflicte arriba finalment als tribunals de Justícia.

D’altra banda, Noguero va avançar que, paral·lelament a la negociació, s’iniciaran mobilitzacions per pressionar contra l’expedient de regulació d’extinció.

El primer acte es portarà avui mateix davant de la Paeria, on està previst que el ple de l’ajuntament debati una moció contrària als plans de Sada.

tracking