SEGRE

OCUPACIÓ NEGOCIACIÓ

El comitè d'empresa de Sada exigeix recol·locar almenys cent empleats

Encara que afirma que la prioritat és mantenir la planta oberta amb el major nombre de treballadors possible || El secretari de Treball es reuneix amb els sindicats

Representants de CCOO i UGT es van veure ahir amb el secretari general de Treball, Josep Ginesta.

Representants de CCOO i UGT es van veure ahir amb el secretari general de Treball, Josep Ginesta.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera reunió de feina de la negociació de l’ERO d’extinció presentat per la direcció de l’escorxador Sada de Lleida, que va tenir lloc ahir, va servir per constatar la distància entre els posicionaments de la companyia i els treballadors. En aquest sentit, segons van explicar fonts sindicals a SEGRE, el comitè d’empresa va assenyalar que la prioritat és mantenir oberta la planta de la capital del Segrià amb el major nombre de treballadors possible. “Això ho defensarem fins al final”, van manifestar. Tot i així, van indicar que, si finalment no arriben a cap acord i Nutreco clausura les instal·lacions, exigiran la recol·locació, almenys, d’un centenar dels 225 empleats de Sada a Lleida.

En aquest sentit, van puntualitzar que, arribat aquest cas, també plantejaran a la direcció de la companyia que doni facilitats per al lloguer d’habitatge, la mudança i el trasllat dels fills en edat escolar dels treballadors recol·locats. Igualment, reivindicaran que als empleats traslladats se’ls concedeixi un any d’adaptació, i que, si no s’adapten al nou centre de treball, puguin acollir-se a l’ERO en les mateixes condicions que la resta. Davant de les demandes sindicals, la direcció de Sada va traslladar al comitè d’empresa que “en prenia nota” i les dos parts es van citar a una nova reunió dilluns. D’altra banda, representants de CCOO i UGT es van reunir ahir a la seu dels serveis territorials de la conselleria de Treball a Lleida amb Josep Ginesta, secretari general de Treball.

Els sindicats avisen que batallaran “fins al final” per mantenir l’escorxador de Sada obert

Fonts sindicals van valorar la trobada, en què també va participar Jordina Freixanet, tinent d’alcalde de la Paeria, i que va servir per “intercanviar impressions”. “Els hem explicat com s’ha arribat a aquesta situació i s’han compromès a fer tot el possible, però, des de l’última reforma laboral, la capacitat de l’administració per pressionar s’ha coartat”. Igualment, van confiar que, en cas de no haver-hi acord per a l’ERO i acabar als tribunals, la Inspecció conclogui a l’informe que la situació de Sada es deu a una mala gestió empresarial.

tracking