SEGRE

VITICULTURA BALANÇ

Costers del Segre redueix producció però destaca per l'elevada qualitat

El volum de la verema ha baixat aquest estiu entre un 10 i un 20 per cent, segons les zones || La sequera i les onades de calor, responsables d’aquest descens

Imatge d’arxiu de la verema a la finca d’un celler de la DO Costers del Segre.

Imatge d’arxiu de la verema a la finca d’un celler de la DO Costers del Segre.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vegada finalitzada la verema, la denominació d’origen Costers del Segre va destacar ahir la millora en la qualitat del raïm recollit pels productors agrupats sota aquest segell de qualitat en relació amb les de l’any passat. En aquest sentit, va manifestar que els viticultors i els cellers han qualificat la verema d’“excel·lent” i amb un bon equilibri de sucres i acidesa. Igualment, respecte a l’estat fitosanitari, també va subratllar que s’ha tractat d’una collita de sanitat perfecta i van destacar l’absència de malalties en el raïm.

D’altra banda, la producció de Costers del Segre ha disminuït entre 10% i un 20%, segons zones, respecte al 2018. D’aquesta manera, s’han collit 18 milions de quilos de raïm.

Fonamentalment, des de la DO van atribuir aquest descens a la sequera que ha fuetejat durant els últims mesos les comarques de secà. Així mateix, també van perjudicar la producció les gelades registrades al maig i les intenses onades de calor de l’estiu.

Per varietats, l’ull de llebre va representar el 22% del total. En segon posat es va col·locar la varietat cabernet sauvignon, que va concentrar el 16%. A més, la sirà va aglutinar el 13% de la producció, la garnatxa negra, el 9%, i el macabeu, el 7%.

D’altra banda, tal com va publicar SEGRE, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) Costers del Segre, formada per una quarantena de cellers de la conca del Segre i el Pirineu, va vendre a Catalunya 1,415 milions de litres de caldos el 2018, davant dels 1,369 de fa dos anys. Així, va concentrar el 2,74% de les vendes de vi amb DO a Catalunya.

Al davant de la marca lleidatana es va situar la DO Catalunya, amb un 16,32% del mercat, la DO Penedès, amb un 6,87%, la DO Terra Alta, amb un 5,18%, i la DO Montsant, amb un 2,78%. Al darrere es van quedar la DO Priorat, amb un 1,84%, l’Empordà, amb un 1,59%, la Tarragona, amb un 0,63%, la Pla de Bages, amb un 0,37%, la DO Conca de Barberà, amb un 0,26%, i la DO Alella, amb un 0,17%. En concret, els vins catalans amb DO van assolir una quota de mercat del 38,74% el 2018, per sobre de la registrada fa un parell d’anys, quan va ser del 36,05%.

tracking