SEGRE

LABORAL NEGOCIACIÓ

Els treballadors de Sada voten aquest dijous si accepten el preacord de l'ERO

Comitè i empresa arriben a una entesa a falta de l’aval de la plantilla || La firma ofereix la indemnització màxima per acomiadament als que no siguin recol·locats

Els treballadors de Sada van protestar la setmana passada per la falta d’avanços en la negociació.

Els treballadors de Sada van protestar la setmana passada per la falta d’avanços en la negociació.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l’escorxador Sada de Lleida tindran avui l’última paraula sobre el preacord assolit ahir pel comitè d’empresa i la direcció de la planta en el transcurs de la cinquena reunió de negociació de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO). Segons van explicar fonts sindicals a SEGRE, aquesta trobada “va anar molt bé” i ara està en mans dels empleats donar llum verda a l’entesa aconseguida per les parts. Així les coses, els treballadors celebraran aquest migdia una assemblea per decidir si validen o no el preacord.

En relació amb el contingut, aquestes mateixes fonts van explicar que l’empresa pagarà als treballadors que no siguin recol·locats i, en conseqüència, se’n vagin a l’atur, la indemnització màxima per acomiadament prevista a la legislació laboral. Aquesta era una de les exigències en què havien insistit els empleats de Sada i, fins ara, havia estat un dels principals esculls en la negociació. En les últimes reunions, no obstant, la direcció de l’escorxador havia anat atansant l’import de les indemnitzacions que oferia, des dels vint dies per any treballat amb un límit màxim de dotze mensualitats, a la posició dels empleats, que era precisament la de percebre la quantia màxima per acomiadament prevista en la llei.

L’empresa va començar per donar la indemnització mínima per acomiadament i ara accepta la màxima

D’altra banda, i a part d’aquest últim serrell, la reunió que es va celebrar dilluns d’aquesta setmana ja havia servit per tancar un altre dels punts de discòrdia entre els representants dels treballadors i els de Sada, el de les recol·locacions. I és que l’empresa va començar per oferir el trasllat de 33 treballadors de Lleida a les altres plantes que Sada té a València, la Corunya, Sevilla i Tenerife. En aquest sentit, els sindicats van exigir un mínim de cent recol·locacions. Finalment, les parts van acordar que fossin setanta sobre els 223 afectats per l’ERO, després que Sada hagués posat sobre la taula la xifra de 57 trasllats.

Una altra de les qüestions que ja havia estat pactada era la de la situació dels setze empleats prejubilats de l’escorxador de la capital del Segrià. Empresa i comitè van acordar deixar-los al marge de l’ERO amb què Nutreco, matriu de Sada i que forma part del grup neerlandès SHV, vol cessar l’activitat a les instal·lacions de la històrica Copaga, que va presentar suspensió de pagaments l’any 2002. Nutreco va comprar fa més d’una dècada la planta i aleshores es va xifrar l’operació en 19,7 milions d’euros.

tracking