SEGRE

Jordà afirma que el sector agrari està "una mica oblidat" i defensa més pressupost

La consellera Teresa Jordà, durant un dinar aquest divendres a Lleida.

Jordà afirma que el sector agrari està "una mica oblidat" i defensa més pressupostMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, ha assegurat aquest divendres que el sector agrari està "una mica oblidat", i ha considerat que la Conselleria necessita més pressupost tenint en compte el pes significatiu que l’agricultura i la ramaderia tenen en l’economia catalana. "El sector agrari representa el 23% del PIB, tenim l’1% del pressupost, alguna cosa no quadra", ha afirmat la consellera en la inauguració del II Fòrum Agrolimentari dedicat a l’agricultura i el medi ambient i organitzat per Ser Catalunya Ràdio Lleida.

En l’acte han participat també el director de l'Escola Técnica Superior d’Ingeneniería (ETSEA) de Lleida, Jordi Graell; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo (ERC); el president de la Diputació, Joan Talarn, i el director de Ràdio Lleida, Josep Lluís Cadena.

Jordà ha afirmat que la Conselleria ha fet seus els objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides, i ha agregat que per ajudar a complir-los hi ha una eina que pot ajudar: "El Consell Nacional de l’Alimentació". "El consell ens portarà a definir per primera vegada un pacte nacional per la política alimentària a Catalunya", ha assegurat Jordà en la seua intervenció en la que ha precisat que una de les quatre comissions d’aquest òrgan gira al voltant del desaprofitament alimentari i sostenibilitat.

Jordà ha defensat la necessitat de promoure la venda de proximitat i la qualitat dels productes catalans i de fer arribar als consumidors de les grans ciutats el que significa el territori: "Quan els de Barcelona s’estan menjant una costella de corder darrere hi ha un ramader o ramadera que l’ha cuidat, algú que estima la terra."

En aquest sentit, la consellera d’Agricultura ha apuntat que és necessari implicar al sector turístic en la venda de proximitat i donar suport a la venda directa en els circuits curts a més de apostar per la cohesió territorial. "No podem ser un gran país ni alliberar un país si no ens alimentem bé i tenim comarques vives que generin oportunitat, ho farem tot des de Barcelona, necessitem un sector agrari fort", ha remarcat.

tracking