SEGRE

MEDI AMBIENT II FÒRUM AGROLIMENTARI

Jordà es queixa del baix pressupost d'Agricultura atès el pes del sector

Els seus cinc predecessors en el càrrec defensen la sostenibilitat ambiental del camp || L’eurodiputat del PSC augura que la UE farà un fons de transició ecològica

El II Fòrum Agrolimentari organitzat per la Cadena SER va registrar un nou èxit d’assistència.

El II Fòrum Agrolimentari organitzat per la Cadena SER va registrar un nou èxit d’assistència.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El sector agrari representa el 23 per cent del PIB de Catalunya, però tenim l’1 per cent del pressupost de la Generalitat, alguna cosa no quadra.” Amb aquesta rotunditat es va pronunciar ahir la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, durant la inauguració del II Fòrum Agrolimentari organitzat per la Cadena SER. Jordà va fer aquestes declaracions mentre la Generalitat negocia a la recerca de suports per tirar endavant els pressupostos (vegue més informació sobre els comptes a la pàgina 18).

Jordà va compartir la inauguració del Fòrum amb l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de la Diputació, Joan Talarn, que van defensar la importància del sector agroalimentari de Lleida.

Una de les taules d’anàlisi del Fòrum va reunir cinc exconseller, Meritxell Serret (ERC), a través d’un vídeo gravat a Bèlgica, Francesc Xavier Marimon (CiU), Josep Grau (CiU), Antoni Siurana (PSC) i Joaquim Llena (PSC) que van defensar les pràctiques de sostenibilitat dels agricultors i ramaders catalans a l’hora d’afrontar el canvi climàtic. Per exemple, Llena va remarcar que el sector agrari és el més compromès amb la societat i que, malgrat això, “es veu contínuament agredit per prejudicis”, i es va mostrar convençut que el món rural té la clau en la gestió de residus. El diputat del Parlament Europeu membre de la Comissió de Medi Ambient, Javi López (PSC), augura que la Unió Europea obrirà un fons de transició ecològica per ajudar ciutadans i empreses a afrontar el canvi climàtic. A més, va defensar que els ajuts comunitaris per afrontar el canvi climàtic no vagin en detriment de la negociació de la Política Agrària Comuna, perquè els agricultors mantinguin els ajuts actuals al sector i no es perdi “ni un euro de partides agràries”.

El Fòrum, coorganitzat també per Inno4Agro, va analitzar els objectius de desenvolupament sostenible, marcats per l’ONU per a aquest mil·lenni, i la innovació orientada a acomplir-los, amb el director de Fruits de Ponent, Josep Presseguer; el restaurador Gonzalo Ferreruela; l’investigador de l’IRB José Serrano, i el responsable de producció de L’Olivera, Pau Moragas.

tracking