SEGRE

Lleida tanca la campanya agrària amb 46.700 contractes de treball

El 2019 s’ha registrat un 7,8% més d’altes al Règim Agrari de la Seguretat Social que l’any anterior

Imatge d’arxiu de temporers en una finca de la província de Lleida.

Imatge d’arxiu de temporers en una finca de la província de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de contractes de treball que s’han registrat a la demarcació de Lleida en el marc de la campanya agrària d’enguany, entre gener i octubre, ha estat de 46.700. Representen el 61,7% dels que s’han formalitzat en el mateix període de temps a Catalunya.

A més, el nombre de persones inscrites com a demandants de feina dins la campanya a les comarques lleidatanes ha superat les 22.200.

Són dades donades a conèixer aquest dilluns pel delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, acompanyat pel director dels Serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ferran de Noguera, i del director del SOC a Lleida, Joan Santacana, un cop finalitzada la reunió de la Taula de seguiment de les campanyes agràries de Lleida.

Farré ha afirmat que el funcionament de la campanya de la fruita ha estat “positiva”, amb l’anotació de diverses qüestions sobre les quals s’ha coincidit que cal incidir de cara a properes campanyes. Entre aquests temes hi ha els efectes i problemàtiques generats pel creixement de la població dels municipis durant els mesos d’estiu i la reclamació de dedicar més recursos per a l’arranjament, ampliació o, en alguns casos, la nova construcció d’allotjaments per als treballadors temporers.

Represa dels plans d’ocupació

Enguany la Generalitat ha reprès els plans d’ocupació per a la contractació de personal tècnic per a treballar en la gestió de la campanya de la fruita, amb una subvenció de 629.789 euros. De les 42 persones contractades, 37 han col·laborat en entitats locals, i 5 en organitzacions agràries i socials. S’han distribuït de la següent manera:

  • 8 ajuntaments: Lleida, Aitona, Alcarràs, Seròs, Soses, Torres de Segre, Artesa de Lleida, i Bellpuig.
  • 3 consells comarcals: Segrià, Urgell, i Garrigues.
  • 3 organitzacions agràries i socials: Unió de Pagesos, CCOO, i UGT.

Les onze entitats locals participants en els plans d’ocupació han atès 1.947 persones temporeres que buscaven feina a les comarques lleidatanes, i aquesta tasca ha generat 729 contractes. El 97% d’aquests persones contractades han estat ubicats en allotjaments municipals.

tracking