SEGRE

INFRAESTRUCTURES REG

El Segarra-Garrigues sumarà 300 hectàrees més enguany

Inversió de 3 milions per a la xarxa secundària de Seròs, Aitona i Llardecans || I per portar l’aigua a un centenar de parcel·les

Imatge d’arxiu d’una vista de Llardecans.

Imatge d’arxiu d’una vista de Llardecans.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat iniciarà aquest mateix any les obres per posar en reg 300 hectàrees més del sector 13 del canal Segarra-Garrigues, que correspon als municipis d’Aitona, Seròs i Llardecans. Aquest és un dels projectes que els regants van denunciar al setembre que es trobaven aturats malgrat comptar amb l’adhesió dels agricultors. La conselleria d’Agricultura i el president executiu d’Aigües del Segarra-Garrigues (ASG), Miquel Galvarriato, van assegurar ahir que les obres per a la xarxa secundària d’aquest sector començaran ben aviat. Els treballs compten amb un pressupost d’uns tres milions i un termini d’execució d’un any. Galvarriato va apuntar que en aquest sector compten amb un 67,7% d’adhesió al regadiu (un total de 95 parcel·les). Està previst que pròximament es convoqui una assemblea per informar els afectats de les obres. Actualment el Segarra-Garrigues rega més de 10.000 hectàrees, un 15% de la seua embargadura total.

Val a recordar que la Generalitat va aprovar el mes de setembre passat un pla econòmic financer que preveu una inversió de 352 milions per acabar el canal Segarra-Garrigues l’any 2032.

Injecció de vuit milions per a 437 hectàrees a les Garrigues La Generalitat ja va anunciar la setmana passada una inversió de vuit milions d’euros per posar en reg 437 hectàrees del sector 15, que correspon a Castelldans i Cervià de les Garrigues. La previsió és que les obres comencin de forma “imminent”. Aquest projecte suposarà que Castelldans augmenti la seua superfície en reg del 45% al 70%. En l’actualitat s’estan executant obres per portar l’aigua a finques de les Borges, Sant Martí de Riucorb i Verdú, unes inversions que van quedar estipulades als pressupostos del 2017. Val a recordar que el canal principal, ja executat per l’Estat, té una longitud de 85 quilòmetres entre el pantà de Rialb i el de l’Albagés, que es posarà en càrrega l’any que ve.

tracking