SEGRE

PRESENTACIÓ AGROALIMENTACIÓ

La DO Garrigues aposta per la qualitat de l'oli verd

Calcula que durant aquesta campanya produirà 3 milions de quilos d’oli || Incentiva la venda del producte envasat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir ahir la presentació de l’Oli Nou amb Denominació d’Origen Protegida (DO) Garrigues, en què tant el president de la Diputació, Joan Talarn, com el president del Consell Regulador, Enric Dalmau, van afirmar que aposten per oferir un producte de major qualitat iniciant abans la recol·lecta de l’oliva per obtenir un oli verd que destaqui per la seua qualitat per poder competir amb la producció a gran escala d’altres punts del territori, com Andalusia.

Segons va explicar Dalmau, aquest any es preveu que al llarg de la campanya es produeixin a les Garrigues prop de tres milions de quilos d’oli, la meitat dels que pot produir la zona. També va criticar que el preu de l’oli, que ronda els 2,5 euros el quilo, és un problema per als agricultors, ja que no aconsegueixen cobrir les despeses.

Per aquesta raó des de la DO s’intenta incentivar els pagesos i les cooperatives que utilitzin les olives verdes, iniciant-ne quinze dies abans la collita, per produir el seu oli, perquè encara que el rendiment d’aquestes olives es troba entre el 17 i el 18 per cent el quilo, davant del 21-22% que s’obté de l’oliva més madura, l’oli que se n’obté és de millor qualitat i a posar-lo a la venda envasat. Això permet vendre el producte a un preu més elevat, que pot arribar fins als 25 euros en envàs de cinc litres. A més va incidir que el mercat cada vegada busca més un valor afegit.

Per la seua part, Talarn va reafirmar el compromís de la Diputació a “promoure i divulgar” la DO Garrigues i va animar els assistents a apostar pel producte local, ja que “l’oli és part del nostre futur i és necessari promoure l’economia local”.

Durant la presentació, els assistents van poder fer una degustació dels olis que es troben dins de la DO Garrigues.

Alguns dels assistents a la presentació tastant els olis de la DO Garrigues.

Alguns dels assistents a la presentació tastant els olis de la DO Garrigues.ITMAR FABREGAT

tracking