SEGRE

TRIBUTS FISCALITAT

Ajornen la reforma de mòduls d'autònoms un altre any

Hisenda manté sense canvis els límits per acollir-se al sistema || Pendent des del 2016, aprovada una altra pròrroga

Una delegació de l’Agència Tributària.

Una delegació de l’Agència Tributària.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Hisenda ha prorrogat les actuals condicions d’accés dels autònoms al mètode d’estimació objectiva de l’IRPF i l’IVA per al 2020, segons va publicar ahir el BOE. La decisió afecta un col·lectiu de 38.731 emprenedors a la província que són contribuents potencials a través del sistema de mòduls.

La llei preveia que a partir d’aquest 2019 deixessin de tributar per mòduls els autònoms amb rendiments íntegres de més de 150.000 euros que facturessin a altres professionals més de 75.000 euros o les compres dels quals superin 150.000 euros.

El sistema s’utilitza molt en petits negocis i en el sector agrari a la província

Tanmateix, com ja va tenir lloc l’any passat, el Govern central en funcions ha mantingut els límits en els seus termes actuals, és a dir, que poden acollir-s’hi els autònoms amb rendiments íntegres de fins a 250.000 euros, que facturin a altres professionals fins a 125.000 euros o les compres dels quals no superin 250.000 euros.

D’aquesta manera, la reforma del sistema queda sobre la taula per al pròxim govern de l’Estat. Des de l’exercici 2016 estava prevista un reducció del màxim de 250.000 euros de rendiment per acollir-se als mòduls com una via de lluita contra el frau fiscal, però s’han anat aprovant ajornaments any rere any. Ara, l’objectiu passaria per limitar el sistema a contribuents que treballen amb particulars, i excloure els autònoms que facturin a empreses.

El sistema de mòduls està molt estès en petits negocis i també al sector agrari. Suposa tributar per uns tipus fixos establerts segons diversos paràmetres i s’evita haver de portar una comptabilitat exhaustiva.

Al voltant d’uns 16.000 autònoms de les comarques de Ponent declaren ingressos que no arriben ni a mileuristes, segons l’aproximació a l’últim estudi elaborat pels Tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha) i després del qual aquest col·lectiu ha tornat a qüestionar el sistema de tributació de l’IRPF per mòduls. Aquest informe ha indignat el col·lectiu d’emprenedors.

tracking