SEGRE

Es constitueix el Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim

El Consell promourà actuacions per fomentar la formació específica dirigida a l’economia del coneixement, l’emprenedoria i la integració de les dones al món rural

La consellera Teresa Jordà amb les participants a l'acte de constitució del Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim

La consellera Teresa Jordà amb les participants a l'acte de constitució del Consell Assessor de Dones del Món Rural i MarítimGENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim s’ha constituït aquest dimecres com un nou organisme que vol establir un marc de relacions formals i efectives entre el departament d'Agricultura i les recentment creades Associació Catalana de Dones de la Mar i Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya.

“Amb la posada en marxa del Consell Assessor es vol articular una espai d’interacció i sinergies per impulsar actuacions que posin en valor la funció de les dones en el sector agroalimentari, en el desenvolupament rural i marítim el seu apoderament en la presa de decisions en els diferents àmbits”, ha explicat la consellera d’Agricultura.

Aquest nou òrgan estarà integrat per 6 dones de l’Associació de Dones del Món Rural, Pageses i Ramaderes de Catalunya, 3 de l’Associació Catalana de Dones de la Mar, i comptarà com a vocals amb les persones titulars de la presidència de l’Institut Català de la Dona del Departament de la Presidència  i de la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball,  Afers Socials i Família, i una representant membre del Consell Nacional de les Dones de Catalunya.

Properes actuacions

Per afavorir el desenvolupament de la dona al medi rural i marítim, el Consell promourà actuacions per fomentar la formació específica dirigida a l’economia del coneixement, l’emprenedoria i la integració de les dones al món rural. En aquest sentit, s’ha demanat a les representants del Consell la seva participació en l’execució del pla pilot del programa de mentoratge professional, per tal de d’atraure nous talents al camp, sobretot, talent femení, i en l’elaboració d’un projecte expositiu sobre les tasques que duen a terme les dones en aquests sectors.

La seva aportació també serà tinguda en compte en l’elaboració del nou Programa de Dones del Món Rural i Marítim i en la incorporació de la perspectiva de gènere al nou Pla de Desenvolupament Rural.

La dona rural constitueix un eix estratègic per al desenvolupament rural, i la seva qualitat de vida té un impacte directe en la vertebració social del territori i de l’economia agrària. És un dels reptes més importants de la igualtat d’oportunitats. 

A la Catalunya rural, que és el 90% del territori, hi viuen actualment gairebé 1 milió de dones. Es quantifica l’ocupació en el sector agrari en un 20% de dones davant d’un 80% d’homes. I, en l’àmbit de la pesca, la dona representa encara no un 1%. A Catalunya, hi ha 49.000 explotacions agràries i una tercera part són titularitat de dones.

tracking