SEGRE

POLÍTICA AGRÀRIA

Teresa Jordà vol més política agrària, “no ser una gestoria”

Proposarà al Parlament un debat monogràfic del món rural, sector primari i despoblació || Demana poder decidir de la PAC

La consellera, a l’esmorzar informatiu a Barcelona.

La consellera, a l’esmorzar informatiu a Barcelona.DEPARTAMENT D’AGRICULTURA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va defensar ahir que és necessari repensar quina és l’administració alimentària que necessita Catalunya: “Si volem que el departament d’Agricultura del país sigui el ministeri d’Agricultura del país, no pot ser merament una gestoria d’ajuts.” Així ho va dir en un esmorzar informatiu a Barcelona, on també va anunciar que proposarà al Parlament la celebració d’un debat monogràfic sobre el món rural, el sector primari i la despoblació.

“Catalunya ha de decidir quin lloc vol ocupar a l’entorn global agroalimentari. Si no entenem que els pagesos s’han de poder guanyar la vida en aquest país, no aconseguirem cap dels reptes que tenim, i no fracassarà la conselleria, fracassarà el país”, va asseverar.

La consellera insisteix que la inversió en regadiu és tan important com el metro de Barcelona

Va lamentar que les polítiques agroalimentàries no són al centre dels grans reptes que té Catalunya i va dir que això ha de canviar, a més de defensar que el Govern hauria de tenir més capacitat de decisió en la definició dels ajuts de la futura Política Agrària Comuna (PAC).

La consellera també va defensar que les estructures de regadiu són vitals per al sector perquè fan rendibles les explotacions agrícoles, i les va situar com un dels millors elements per assegurar la cohesió territorial.

“El reg és una estructura de país i l’hem de considerar igual d’important que l’L9 del Metro. Fins que el país no entengui que les estructures de regadiu són iguals d’importants que la línia de metro, no avançarem”, va afegir. Jordà també va remarcar que els reptes del sector agroalimentari català se centren en dos eixos: posar en relleu els aliments i garantir la cohesió territorial, i va assegurar que estan fent una revolució al sector agroalimentari a partir d’una visió compartida amb el sector.

La republicana va tenir un record per als presos. “La sentència és una salvatjada que suposa una irresponsabilitat històrica”, va remarcar la consellera d’Agricultura.

tracking