SEGRE

EMPRESES LABORAL

Vall Companys pacta amb els sindicats sobre autònoms

UGT i CCOO impulsen un nou acord a Cárnicas Cinco Villas || Afecta una seixantena de treballadors de Servicarne

Els escorxadors de porcí han reduït l’ús de cooperatives.

Els escorxadors de porcí han reduït l’ús de cooperatives.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació d’Indústria Construcció i Agro d’UGT, Comissions Obreres (CCOO) i el grup Vall Companys han arribat a un acord pel qual les empreses del grup garanteixen la contractació del personal que presta els seus serveis professionals a través de la cooperativa de treball associat Servicarne. Aquestes persones passaran de cotitzar del Règim d’Autònoms al Règim General de la Seguretat Social.

Aquest acord afecta una seixantena de treballadors de la cooperativa Servicarne, que s’integraran a la plantilla d’una de les empreses de Cárnicas Cinco Villas. Amb aquest acord culmina el procés de regularització i laboralització dels treballadors de cooperatives càrnies de la comarca de Las Cinco Villas.

Servicarne té fins al 30 de juny per regularitzar la situació de tots els treballadors

El text recull que els contractes de treball han de ser caràcter indefinit, subscrits per l’empresa principal o, en el seu defecte, per una empresa de serveis especialitzada. Aquesta iniciativa afecta tot el personal que presta serveis per a la cooperativa de treball associat com a soci treballador, els que tindran la cobertura del Conveni Col·lectiu Estatal de la Indústria Càrnia en tots els seus conceptes.

A més a més, els socis cooperativistes que acceptin l’oferta d’ocupació tindran dret a indemnitzacions addicionals a les legals, que tan sols es percebran en cas d’acomiadament durant els tres primers anys: 4.500 euros el primer any, 3.500 el segon i 2.500 el tercer. La cooperativa té fins al pròxim dia 30 de juny del 2020 per regularitzar la situació de tots els treballadors.

Aquest acord s’emmarca en les negociacions que es van començar fa mesos amb la direcció del Grup Vall Companys al voltant de la regularització i laboralització de tot el personal que presta els seus serveis en diferents empreses o centres de treball en aquest grup a través de cooperatives de treball associat.

Aquesta setmana ha culminat tot el procés a la comarca de Las Cinco Villas, amb l’última de les cooperatives càrnies de la zona.

tracking