SEGRE

AGRICULTURA MERCATS

Mesures insuficients de la UE davant de la crisi de l'oli

El ministeri critica els preus de tall de la UE per a l’emmagatzemament || Els aranzels dels EUA, problema afegit

Campanya de promoció de consum d’oli entre nens amb Esmorzars Saludables a Andalusia.

Campanya de promoció de consum d’oli entre nens amb Esmorzars Saludables a Andalusia.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les mesures activades per la Unió Europea davant de la crisi del mercat de l’oli d’oliva han indignat el sector i fins i tot el ministeri d’Agricultura admet que són insuficients. El secretari general d’Agricultura, Fernando Miranda, s’ha reunit aquesta setmana amb representants del sector i ha afirmat que el departament continuarà sol·licitant l’actualització dels preus de referència i l’aplicació d’un mecanisme d’autoregulació, que sigui aplicable a tots els operadors sense necessitat d’extensió de norma.

Respecte a l’emmagatzemament privat (ajudes comunitàries en cas d’enfonsament de preus per treure producte del mercat a l’espera de la seua recuperació), ha manifestat que el preu de tall establert per la Comissió Europea (CE) per a la primera licitació “no és el

La UE ha fixat en 0,83 euros per tona i dia l’ajuda màxima d’emmagatzematge privat

senyal

adequat per al sector”. Miranda ha indicat que els preus d’algunes ofertes han de ser “més realistes, si volem que la mesura tingui èxit”. Ha comentat que el propòsit de l’ajuda a l’emmagatzemament privat no és només remunerar per la immobilització, sinó aconseguir que, gràcies a ella, apugi el preu en totes les categories d’oli, de manera que el benefici de l’ajuda sigui l’increment del preu per a tot el sector. Espera que en la pròxima licitació sigui possible aconseguir un nombre més alt d’ofertes acceptades i, amb això, més volum d’oli emmagatzemat de manera que es reflecteixi en una millora de les cotitzacions de l’oli d’oliva.

Miranda ha posat de manifest que, tenint en compte l’evolució de la producció d’oli i els problemes que hi ha als mercats internacionals derivats dels aranzels addicionals dels Estats Units, els desequilibris entre oferta i demanda al sector oleícola seran recurrents a mitjà termini. Per això, és necessari aprofitar tots els mecanismes dels quals disposa el sector i en els quals està treballant tant el ministeri com el mateix sector.

tracking