SEGRE

MUNICIPIS PARTITS

La Generalitat liquidarà la Fundació del Món Rural

La conselleria d’Agricultura n’assumirà les funcions || Diu que l’entitat necessita més personal però no pot contractar-lo

Imatge d’arxiu d’unes jornades de la Fundació del Món Rural.

Imatge d’arxiu d’unes jornades de la Fundació del Món Rural.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat liquidarà la Fundació del Món Rural i n’assumirà les funcions. Aquesta entitat publicoprivada, finançada per Agricultura, s’encarrega de difondre problemàtiques del món rural i treballa per al desenvolupament del territori. El director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, va explicar ahir que aquesta decisió s’emmarca en “un procés de racionalització” i va assenyalar que “no és que tanquem la fundació, sinó que la incorporem a Agricultura”. L’absorció es deu també a la “impossibilitat d’augmentar la plantilla” per potenciar la fundació. Així mateix, va avançar que la idea és mantenir una taula amb els membres del patronat (que presideix la consellera Teresa Jordà) per fer seguiment de les accions que es portin a terme. La fundació, que inclou empreses del sector alimentari entre els patrons, es va crear el 2006, quan el PSC tenia la cartera d’Agricultura al Govern tripartit. Precisament, els socialistes van demanar la compareixença de la consellera d’Agricultura perquè doni explicacions sobre la liquidació. El primer secretari del PSC a Lleida, Òscar Ordeig, va assegurar que és “un nou càstig a les polítiques de desenvolupament rural”.

El PSC demana aturar el pla per suprimir 4.700 cases al Pirineu El PSC-UA a la Diputació presentarà una moció al ple de dijous per demanar al Govern que paralitzi l’aprovació del pla urbanístic del Pirineu que elimina plans per a 4.706 cases, per l’impacte al territori i en el desenvolupament de sectors com el turisme o l’esquí. També insta a debatre amb el territori per aconseguir consens. El diputat provincial Fèlix Larrosa va recordar que el Pirineu “perd població” i està “envellit”. Va apuntar que el projecte “en algun cas contradiu el pla director d’estacions de muntanya o el pla territorial del Pirineu”. El primer secretari del PSC, Òscar Ordeig, va dir que va en contra de “qualsevol recepta de desenvolupament” i que “el Pirineu no té problemes d’especulació, sinó de despoblació”.

tracking