SEGRE

La poma de proximitat té una petjada de carboni gairebé nul·la

Imatge d’arxiu de collita de poma en una finca de Lleida.

Imatge d’arxiu de collita de poma en una finca de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A Espanya es consumeixen 450.000 tones anuals de poma, de les que gairebé la meitat (un 45%) són d’importació, sobretot del Sud de França, Italia, Xile, Sud Àfrica i Nova Zelanda. Es tracta d'unes 202.000 tones de poma que travessen llargues distàncies per arribar fins a les nostres botigues. Segons Afrucat, aquestes importacions de pomes a l’estat espanyol provoquen unes emissions de CO2 equivalents a les que tindrien una població de 1.000 persones durant tot un any.

Si aquestes pomes travessessin Europa de Milà fins a Madrid en 10.125 camions i amb una emissió mitjana per camió d’aproximadament 1.000kg de CO2. es produirien gairebé 11 milions de quilos de CO2 només en gasoil. 

En termes de preservació del medi ambient i mesures que minimitzen el canvi climàtic, l'associació afirma que els consumidors de fruites que provenen d’arbres i per tant, els consumidors de pomes, són una part de la població més sostenible que la resta. Fent un balanç entre els diferents informes que indicarien que l’emissió de CO2 per produir 1Kg de pomes seria d’aproximadament 0,40 kg i tenint en compte que el CO2 que fixaria una plantació de pomeres per quilo de poma produïda és d’uns 0,38kg, Afrucat conclou que cada poma de proximitat que es consumeix col·labora en la preservació del medi.

tracking