SEGRE

Ajuntaments i organitzacions agràries reclamen crèdits tous per a la fruita dolça

També reiteren la demanda d'estendre al conjunt de l'Estat el pla d'arrancada de fruita de pinyol

La reunió entre alcaldes de municipis fruiters i representants d'organitzacions agràries amb el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i el delegat territorial d'Agricultura, Ferran de Noguera.

La reunió entre alcaldes de municipis fruiters i representants d'organitzacions agràries amb el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i el delegat territorial d'Agricultura, Ferran de Noguera.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alcaldes d'una trentena d'ajuntaments del pla de Lleida i representants d'organitzacions agràries han traslladat aquest dimarts al delegat del Govern a Lleida, Ramón Farré, la "greu crisi" que viu el sector de la fruita dolça i, en aquest sentit, han reclamat la posada en marxa de mesures per evitar "que vagi morint de manera lenta però constant com està passant des fa cinc anys". Entre aquestes, han demanat la implementació de crèdits tous a través de l'Institut Català de Finances (ICF) i un pla de sensibilització per fer arribar a la ciutadania les dificultats del sector i conscienciar-la de la importància de consumir fruita dolça per garantir la seva viabilitat. També han reiterat la necessitat d'estendre al conjunt de l'Estat un pla d'arrancada de fruita de pinyol. Farré ha remarcat que es tracta d'un sector "vital" pel territori i s'ha compromès a traslladar les peticions als departaments competents.

tracking