SEGRE

AGRICULTURA SINDICATS

Unió de Pagesos renovarà el càrrec de coordinador del pla de Lleida

Josep Sellart aspira a ocupar el lloc de Jaume Pedrós, que repetirà a la permanent del sindicat || En el congrés nacional a Falset, aquest cap de setmana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos (UP) celebrarà aquest cap de setmana a Falset (Priorat) el seu tretzè congrés nacional, en el qual es renovarà les responsabilitats a la comissió permanent nacional i se’n reduirà la composició de tretze a set membres.

El lleidatà Jaume Pedrós té la intenció de repetir en el càrrec d’aquesta nova executiva nacional d’UP, mentre que Josep Sellart (Noguera) es convertirà previsiblement en el cooordinador territorial del pla de Lleida.

En el congrés es tractarà la urgència de normatives contra els abusos de la cadena alimentària

A més, entre divendres i diumenge vinents, el XIII Congrés d’UP, sota el lema Fem pinya per una pagesia forta, debatrà altres ponències.

Sobre el sector agrari, els 46 delegats de Lleida i de muntanya presentaran una proposta per aconseguir de manera urgent una normativa catalana contra els abusos a la cadena alimentària.

Segons va explicar ahir el coordinador nacional del sindicat, Joan Caball, ni el Govern de l’Estat ni els grups parlamentaris del Congrés no han impulsat amb la màxima celeritat que caldria la transposició d’aquesta directiva de la Unió Europea relativa a les pràctiques comercials deslleials quant a les relacions entre empreses a la cadena de subministrament agrari i alimentari.

El sindicat defensa un model d’explotació d’economia familiar agrària que permeti un desenvolupament social, econòmic i territorial sostenible a Catalunya. Però recorda que, per garantir-lo, fa falta una equiparació de les condicions de vida i de treball de la pagesia amb les de la resta de sectors, atès que la renda agrària a Catalunya ha disminuït en termes constants més d’un 34% entre el 2001 i el 2018.

D’altra banda, pel que fa a la proposta de l’ajuntament de Barcelona de la reducció de la quantitat de carn roja dels menús de sis col·legis escolars sota la seua tutela per reduir fins un 23 per cent les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle associades a la producció d’aquests aliments, Caball va demanar que no es frivolitzi i que sobretot no es culpi sempre el sector agroalimentari dels efectes del canvi climàtic, quan precisament és un sector implicat en la seua lluita.

Jaume Pedrós, Joan Caball i Josep Sellart, ahir en la presentació del XIII Congrés Nacional d’UP.

Jaume Pedrós, Joan Caball i Josep Sellart, ahir en la presentació del XIII Congrés Nacional d’UP.UNIÓ DE PAGESOS

tracking