SEGRE

AGRICULTURA CRISI

Planas rebutja apujar preus com a solució per al camp

Exigeix a la distribució que eviti la venda a pèrdues || Jordà treballa en una línia de crèdits per als productors de fruita

Presència lleidatana a Fruit Logistica - La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va visitar ahir l’estand que Fruits de Ponent té a Fruit Logistica, la fira internacional del sector de la fruita fresca i les hortalisses, que se celebra fi ...

Presència lleidatana a Fruit Logistica - La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va visitar ahir l’estand que Fruits de Ponent té a Fruit Logistica, la fira internacional del sector de la fruita fresca i les hortalisses, que se celebra fi ...FRUITS DE PONENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, va exigir ahir a la distribució que eviti la venda a pèrdues, mentre que va considerar que la pujada de preus al consumidor no és la solució per pal·liar la crisi que pateixen agricultors i ramaders, que exigeixen preus justos.

“Tothom pot contribuir, també el sector de la distribució, ha de fer un esforç i posar-se a treballar, si no no aconseguirem l’objectiu d’assolir una retribució més justa per a agricultura i ramaders. No crec que la solució sigui l’increment de preus al consumidor, es tracta de l’equilibri de la cadena, aquí no es tracta que el sumatori sigui un preu més elevat per al consumidor, sinó que hi hagi un reequilibri”, va assegurar Planas després de reunir-se amb el sector de l’oliva de taula i de l’oli d’oliva.

Planas va reconèixer que la distribució, amb què està mantenint reunions aquestes setmanes, té “un paper important” en el sector agroalimentari i els va exigir evitar la venda a pèrdues, mentre que va considerar que les indústries han de donar estabilitat al sector.

El titular d’Agricultura va reiterar que després de les protestes d’agricultors i ramaders en gran part d’Espanya, que exigeixen preus justos per als seus productes, el Govern estatal modificarà la llei de la Cadena Alimentària per evitar la venda a pèrdues, una “pràctica limitada” i que és un “motiu d’indignació per als agricultors”. “No té una solució fàcil, però en la transposició de la directiva europea provarem de donar-hi una resposta”, va assenyalar.

Per la seua part, la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, va anunciar des de Berlín noves accions perquè els productors de fruita catalans puguin disposar de liquiditat per fer front a la campanya actual en el context de crisi de preus.

Jordà va avançar, en aquest sentit, que la conselleria està treballant en una línia de crèdits per a circulant que podrien arribar fins a 35.000 euros a través de l’Institut Català de Finances (ICF) i amb l’assumpció de risc del 80% per part del departament.

tracking