SEGRE

RAMADERIA BALANÇ

Alerten del desequilibri en la producció porcina

El ministeri d’Agricultura reclama reduir la importació de garrins || Com a conseqüència del perill de contagi d’epizoòties

Un moment de la sessió de portes obertes a la facultat d’Agrònoms.

Un moment de la sessió de portes obertes a la facultat d’Agrònoms.MAITÉ MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector porcí estatal exporta prop del 55% de la seua producció amb una clara tendència a l’alça, segons l’anàlisi del ministeri d’Agricultura. Tanmateix, segons el cap de l’àrea de porcí de la subdirecció general de productes ramaders del ministeri d’Agricultura, Jesús Salas, davant d’aquest augment de la producció, les granges s’han vist obligades a importar cada vegada més garrins. Només el 2019 la importació de garrins va augmentar un 54% (un 136% en el conjunt dels últims quatre anys).

Això provoca, segons va dir Salas durant la jornada de portes obertes del màster en sanitat i producció porcina a la facultat d’Agrònoms, que augmenti el desequilibri entre les granges d’engreix i el de verres amb la “implicació sanitària que comporta”.

La producció està pressionada per l’estacionalitat i pels moviments exteriors

A més a més, segons va desglossar, la producció estatal es mou en una descompensació entre les zones productores i les de sacrifici, la qual cosa provoca grans moviments d’animals, més encara amb l’augment de les exportacions a causa de la crisi sanitària per pesta porcina africana a diversos països asiàtics, com a la Xina.

El responsable del ministeri va afegir que el sector es mou en un calendari dominat per l’estacionalitat i pressionat actualment pels moviments polítics, com va ocórrer en el passat amb el veto rus a les importacions de productes de la UE o amb la implantació d’aranzels per part dels EUA.

Amb tot, la previsió del ministeri d’aquest sector a curt i mitjà termini es veuen clarament positives, amb un augment de la producció i de les vendes a l’exterior i gràcies a la constant evolució i innovació a les granges.

D’altra banda, va manifestar que el 65% de la producció estatal està integrada, mentre que el 17% està agrupat en cooperatives i un 18% és producció lliure.

tracking