SEGRE

SINDICATS ORGANITZACIÓ

UP inicia el seu congrés debatent l'estratègia contra la crisi del camp

Exigeix visibilitzar la importància de la pagesia amb una PAC viable, entre altres mesures || L’informe sindical, aprovat amb el 92% dels vots dels delegats

El coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, durant el XIII Congrés de l’organització.

El coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, durant el XIII Congrés de l’organització.UNIÓ DE PAGESOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos reuneix des d’ahir i fins demà diumenge 9 de febrer a Falset 132 delegats de tot Catalunya que participen en el XIII Congrés Nacional del sindicat i que definiran les línies estratègiques per als propers anys.

El congrés també renovarà les responsabilitats de la Comissió Permanent Nacional, en la qual repetirà càrrec el lleidatà Jaume Pedrós, mentre que Josep Sellart (Noguera) es convertirà previsiblement en el cooordinador territorial de Lleida.

Amb el lema Fem pinya per una pagesia forta, els delegats debatran tres ponències sobre propostes agràries, organització i estatuts. Un dels principals eixos de debat se centra en l’estratègia del sector per fer front a un mercat que, segons UP, no “el tracta amb equitat”. El sindicat també proposa, entre altres mesures, posar en relleu la importància de l’agricultor per al país, fomentar el relleu generacional, fer els costos de producció assumibles i una Política Agrària Comuna (PAC) que sigui per al camp.

Ahir, després de la votació de l’informe sindical que va exposar el coordinador nacional, Joan Caball, i que es va aprovar ahir amb el 92% dels vots dels delegats, es constituiran les comissions que debatran les ponències.

La inauguració del congrés va ser a càrrec del president del Parlament, Roger Torrent; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani; el president del Consell Comarcal del Priorat, Xavier Gracia, i l’alcalde de Falset, Carlos Brull, entre d’altres.

Avui prosseguirà el debat de les ponències i a la tarda estan previstes les salutacions de convidats: la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, sindicats, FCAC, Òmnium Cultural i la Fede.

Michel ha convocat una cimera extraordinària per al 20 de febrer vinent per provar d’aconseguir un acord sobre el pròxim pressupost a llarg termini de la UE.

L’Eurocambra demana un pacte per garantir la continuïtat de la PAC L’equip negociador del Parlament Europeu sobre el pròxim pressupost de la UE es va reunir ahir amb el president del Consell europeu, Charles Michel, a qui va traslladar la necessitat que l’acord que aconsegueixin els líders sigui “ambiciós” i garanteixi la continuïtat de les “principals polítiques” del bloc, com la Política Agrícola Comuna (PAC) i els Fons de Cohesió.

tracking