SEGRE

Agricultura recomana cremar les ametlles afectades per la vespeta de l'ametller

Alerten d'aquesta plaga en plantacions de Lleida

Agricultura recomana cremar les ametlles afectades per la vespeta de l'ametller

Agricultura recomana cremar les ametlles afectades per la vespeta de l'ametllerGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant la detecció de la vespeta de l’ametller en diferents plantacions de Lleida i Tarragona, el departament d’Agricultura recomana als productors d’aquest cultiu retirar i cremar durant l’hivern les ametlles afectades que hagin quedat a l’arbre o al terra abans que emergeixin les noves vespetes a la primavera.

La destrucció mitjançant la crema de les ametlles evitarà que el vol de les vespetes adultes pugui propagar la plaga dins i fora de la plantació. En aquest sentit, també és convenient evitar el transport de les ametlles afectades, segons explica Agricultura.

L’administració també insisteix a realitzar de cara a la primavera, en les plantacions afectades, els tractaments fitosanitaris amb els productes i en els moments més adients, seguint els avisos fitosanitaris del Servei de Sanitat Vegetal i dels tècnics de les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV).

D’altra banda, des del Departament d’Agricultura es duen a terme tot un seguit de mesures per tal de controlar la propagació de l’insecte, com ara la realització de prospeccions i delimitació de les zones afectades, un full informatiu sobre com actuar en cas d’afectació, emissió d’avisos fitosanitaris, així com l’oferiment d’informació per part de tècnics de les ADV i Jornades informatives.

La presència d’aquest insecte provinent de l’oest d’Àsia en una plantació es manifesta de diferents formes en funció del moment evolutiu en què es troba la vespeta. Així, a l’hivern és palpable perquè les ametlles afectades queden adherides a l’arbre i es van enfosquint i fins tornar-se negres. Més tard, a la primavera, surten els adults de les ametlles i es veu l’orifici de sortida, que fa entre 1 o 2 mil·límetres.

tracking