SEGRE

El Ministeri anuncia una modificació de la Llei de la cadena alimentària

Amb l'objectiu d'aconseguir un repartiment més just del valor dels productes agraris per beneficiar el sector

Imatge d’arxiu de préssecs produïts a les comarques de Lleida.

Imatge d’arxiu de préssecs produïts a les comarques de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Agricultura del govern espanyol, Luis Planas, ha anunciat aquest dijous una modificació "immediata" de la Llei de la cadena alimentària per aconseguir un repartiment més just dels productes agraris en la cadena de valor i així se'n vegin beneficiats els agricultors. Planas s'ha reunit amb representants del sector de la producció de fruites i hortalisses i ha remarcat que la internacionalització i la recerca de mercats és necessària perquè el país continuï sent líder en aquest àmbit. El ministre ha fet aquest anunci la vigília de la gran mobilització que el sector agrícola ha convocat a Lleida per exigir solucions a la crisi de preus de diferents sectors com el de la fruita dolça.

Durant la reunió amb representants de sector, Planas ha anunciat una modificació immediata de la Llei de la cadena de 2013 amb l'objectiu d'aconseguir un repartiment més just del valor dels productes agraris al llarg dels esglaons que integren la cadena de distribució. En aquest àmbit, segons el ministeri, la transposició de la directiva comunicaria sobre pràctiques comercials deslleials permetrà als productors de l'Estat emparar-se en la normativa europea per a les seves transaccions comercials comunitàries. Això hauria de suposar una avantatge des del punt de vista del treball professional del sector.

En relació al sector de les hortalisses d'hivernacle, el ministre s'ha compromès a estudiar amb les autonomies possibles actuacions conjuntes per millorar la seva competitivitat. Així mateix, el ministeri ha defensat que està portant a terme nombrosos treballs per conèixer de forma detallada el funcionament de les organitzacions de productors i les seves associacions, ja que tenen un gran potencial per al desenvolupament del sector.

En concret, segons el ministeri, aquestes organitzacions compten amb eines per planificar la producció i l'ajust de la demanda, l'optimització dels costos, la concentració de l'oferta i la comercialització conjunta de la producció dels seus associats, disposant per fer-ho de fons de la Unió Europea. És per això, que pel ministeri és fonamental tenir un sector ben vertebrat per aconseguir una millor planificació de les produccions.

El ministre també ha remarcat que la internacionalització i cerca de mercats és necessària per continuar sent líders. En aquest sentit, el govern espanyol vetllarà que els productes importats de països tercers compleixin els mateixos estàndards de qualitat i sanitat que s'exigeixen a la Unió Europea (UE). Planas ha apuntat la necessitat que s'apliqui estrictament la normativa comunitària en matèria de seguretat alimentària, productes fitosanitaris, residus i control de plagues en el que ha dit que és "una preocupació que el ministeri comparteix al complet".

El govern espanyol remarca que vetllarà pel compliment dels acords amb tercers països i demanarà a la Comissió garanties de relació amb els contingents d'importació.

tracking