SEGRE

Jordà demana "línies vermelles" que vetllin pels productors

Divendres, 14 de febrer de 2020. Amb cinc columnes de tractors i centenars de manifestants

Manifestació en defensa del camp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha celebrat l'anunci del ministre d'Agricultura espanyol, Luis Planas, per modificar la Llei de la cadena alimentària. Lamenta, però, que hagi arribat "tardíssim" i recorda que "si només fem els deures nosaltres, no aconseguirem res". El pla d'arracades, diu, el necessiten els productors de tot l'Estat. Jordà espera que amb la modificació de la Llei es posin "línies vermelles" per evitar que els agricultors cobrin pels seus productes menys del que els costa produir-los. Representants de totes les administracions han participat en la manifestació en defensa del món rural d'aquest divendres a Lleida i han fet una crida a treballar conjuntament per salvar la pagesia, el territori i el país.

La manifestació és una gran oportunitat, segons la consellera, per abordar la problemàtica del sector. Jordà ha insistit en què la unitat d’administració, partits polítics, productors, organitzacions agràries, ajuntaments, consumidors és totalment imprescindible: “A Catalunya hem de ser granítics, hem d’anar tots a la una, hem de reivindicar tot el què estigui a les nostres mans”.

Llei catalana de la cadena alimentària

El Departament també està treballant en una Llei catalana de la cadena Alimentària, i a l’hora, manté reunions amb representants de la distribució i la comercialització. “Es tracta de salvar aquells que produeixen els nostres aliments, sans, segurs i de qualitat perquè salvant els pagesos a banda de salvar un sector imprescindible també salvem el nostre país”.

Jordà ha explicat que la crisi del sector és estructural i que el Departament d’Agricultura va posar en marxa, l’any 2017, el Pla de la Fruita Dolça per intentar pal·liar la problemàtica. La consellera ha deixat clar que el Departament ha complert amb tots i cadascun dels compromisos adquirits del Pla d’acció de la fruita dolça, acordat amb els diferents agents del sector per intentar superar les dificultats econòmiques, conseqüència dels baixos preus que percep el productor, especialment en fruita de pinyol.

tracking