SEGRE

EMPRESES RESULTATS

El Grup Borges guanya vint milions el 2019, el 33% més

Factura més de 690 milions i tres de cada quatre euros arriben de l’exportació || Vora la meitat de les vendes procedeixen de l’oli

La inauguració de la nova extractora d’oli de llavors a Tàrrega.

La inauguració de la nova extractora d’oli de llavors a Tàrrega.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Borges International Group (BIG) va registrar un benefici net de 20 milions d’euros en l’últim exercici fiscal, que va tancar el mes de maig passat, xifra que representa un increment del 33 per cent. La facturació es va limitar a 690 milions, un 15,8 per cent menys, com a conseqüència de la seua estratègia de concentració en negocis de més valor afegit, així com la reducció dels preus de les principals matèries primeres que comercialitza, com són l’oli d’oliva, les nous i les ametlles, va explicar ahir la companyia. Les vendes en mercats internacionals, a 116 països, van representar un 72 per cent del total de la seua xifra d’ingressos.

Borges va comercialitzar un total de 331.000 tones de productes i l’oli d’oliva va representar 47 per cent del valor total de les vendes, mentre que la fruita seca aporta un 26 per cent i altres tipus d’olis van arribar al 14 per cent. El 13 per cent restant va arribar de les vendes d’olives vinagres, pasta de blat dur, salses, envinagrats, begudes de fruita seca i subproductes.

E

l

Borges International Group té 1.133 empleats a tot el món, després de crear 113 nous llocs de treball en els quatre últims anys. Opera en onze plantes industrials, una de les quals a Tàrrega, en cinc països i quinze oficines comercials en deu països. El mes de setembre passat la companyia va inaugurar la nova planta extractora d’oli de llavors i les instal·lacions associades a l’activitat, a les quals va destinar 10 milions d’euros a Tàrrega. Ha permès incrementar la capacitat productiva de la planta fins un 30%, amb un estalvi de costos i millorant el rendiment del procés d’extracció amb l’increment de la ràtio de greix obtingut per volum de llavors.

Amb aquesta inversió, Borges també reduirà l’impacte mediambiental a l’abaixar les emissions de compostos orgànics volàtils, així com el consum de vapor, electricitat i aigua. A més, des del gener d’aquest any el 94% de l’energia elèctrica dels centres productius que té Borges a tot el món prové de fonts renovables.

tracking