SEGRE

Torra anuncia una reunió al Palau amb alcaldes i el sector agrari

El president també ha avançat a Lleida una nova línia de crèdits

Un moment de la reunió d'aquest dimecres a Lleida, encapçalada pel president Torra.

Torra anuncia una reunió al Palau amb alcaldes i representants de la pagesiaMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat el suport del Govern al sector de la pagesia i ha posat de relleu que “només aconseguirem un país sostenible i equilibrat si la pagesia es pot guanyar la vida amb tota dignitat”. En aquest sentit, ha anunciat que convocarà una reunió al Palau de la Generalitat amb alcaldes i representants de la pagesia per “avaluar el punt en què es trobem, però sobretot amb la mirada en el futur, el suport al sector i la unitat”.

Torra ha fet aquest anunci a Lleida en declaracions als mitjans de comunicació després de mantenir una reunió de treball, juntament amb la consellera d'Agricultura,Teresa Jordà, per abordar la problemàtica dels preus i el futur del sector de la pagesia. A la trobada han assistit el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i batlles de diversos municipis de les comarques del Segrià, la Noguera i el Pla d’Urgell. També hi han pres part representants d’Unió de Pagesos, l'Associació d’Empresaris Agraris de Lleida (ASAJA), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (AFRUCAT), la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, la Plataforma en Defensa de la Fruita Dolça i el Consell Comarcal de la Noguera. També hi ha participat el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré.

El president ha valorat la trobada com a “molt franca, molt honesta i amb un punt crític, que també ens convé”. I ha explicat que durant la reunió, a la qual també han assistit diputats, “se’ns ha fet una petició que hem recollit tant els membres del Parlament com des del Govern: hi haurà una moció a la Cambra de suport a la pagesia”.

Línia de crèdit

El cap del Govern també ha avançat que “entre finals de febrer i principis de març s’acabaran de pagar totes les subvencions pendents”. I ha anunciat una línia de crèdits de l’Institut Català de Finances (ICF). En aquest sentit, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha explicat que el Departament traurà una línia de crèdits per a circulant d’entre 5.000 i 60.000 euros a través de l’ICF a un tipus d’interès euríbor +2,75 com a màxim, i amb l’assumpció de risc del 80% per part del Departament. I ha assenyalat que personal de l’ICF es desplaçarà al territori per ajudar en els tràmits a tots els productors que s’hi acullin.

De la seua banda, la consellera Jordà ha insistit en la importància de mantenir “la unitat extrema del sector en totes les baules de la cadena, amb el paraigua institucional dels alcaldes i alcaldesses, partits polítics i organitzacions agràries”, perquè, ha dit, “ens compromet a tots”. “Tots units per uns preus justos i per una pagesia forta”, ha afegit.

tracking